"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Лепбук «Про хруща»

   Як зробити так, щоб діти із задоволенням навчалися? Існує багато освітніх методик і прийомів роботи. Один із таких - метод Lapbook.

  Створювати щось нове дітям завжди подобається. А створити власний лепбук, який буде корисним для інших дітей, тим паче. Це самостійна, творча робота дітей.

  На уроці « Я досліджую світ» другокласники вивчали  тему «Поведінка комах навесні». Учні зацікавились розвитком травневого жука (хруща), тому вирішили більш детально дослідити цю комаху і поділитися цікавою інформацією з іншими дітьми початкових класів.

   Лепбук створювали на уроках « Я досліджую світ»  та  «Українська мова».

   Учні переглянули навчальне відео про хруща та аналізували інформацію, поставивши один одному питання. Прикріпили на лепбуці конверт із запитаннями. Кожен учень може витягнути записку із питанням та дати відповідь на нього, попередньо переглянувши відео по qr-коду.

  На уроках читання другокласники складали     п’ятирядкові сенкани, в яких описали хруща. Склали казку «Суперечка Хруща та Жука-Оленя», в якій показали, що хрущ , хоч і шкідник , але все ж приносить природі користь. А також  підібрали загадки про травневого жука.

   Учениці  2 – А  Яськова Аліна і Булавіна Еля виявили бажання і самостійно вдома створили свої книжечки, в яких записали цікаву інформацію про хруща.

  Над  лепбуком  працювали учні всього класу, та  найактивнішими були: Алуєва Ангеліна, Булавіна Еля, Олексієнко Женя, Маланін Саша, Яськова Аліна, Шкапа Максим.

  Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Лепбук «Про хруща» (2021 рік).