"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Феєричний відпочинок в таборі.

     Ось і настала літня пора, а відповідно, час відпусток та канікул. І на наступні три місяці дітлахи можуть призабути про шкільний графік та вдосталь насолодитися своїми захопленнями, інтересами, відпочинком, спілкуванням із друзями. 

     На виконання наказу відділу охорони здоров’я, освіти, культури, молоді та спорту Малотокмачанської сільської ради Оріхівського району Запорізької області «Про організацію оздоровлення влітку 2018 р.» від 22.05.2018 р. № 15, з метою забезпечення повноцінного, якісного, безпечного відпочинку дітей було організовано дитячий табір відпочинку з денним перебуванням «Сонечко».

     3 думкою про цікаве корисне дозвілля та з метою реалізації права кожної дитини на повноцінний відпочинок, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб з 01  по 08 червня 2018 року у нашій школі працював цей табір.

     Для реалізації вище поставлених завдань  було організовано збалансоване харчування, чітке дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку дітей, належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи, різноманітні виховні та пізнавальні  заходи.

    На період роботи дитячого оздоровчого пришкільного табору «Сонечко» було організовано підвезення вихованців двома шкільними автобусами, а також проведення цікавих, пізнавальних екскурсій.

         Цьогоріч  табір відвідувало 70 дітей. Для створення сприятливих умов відпочинку дітей, толерантної атмосфери для розкриття творчих здібностей кожного вихованця були залучені вихователі Демидьонок О.В., Орловська В.М., Чубенок С.Ю., Супрун А.В., Дротянко Т.В., Маметова Н.В., Заяц Л.М., Лось Ю.В., Сапко С.В. Вони проводили різні заходи, що сприяли активному розвитку особистості учня, його громадянської, соціальної активності та життєвої творчості.

        Життя табору відзначалося своїм темпом і різноманітністю. Тут не було часу на тривалу підготовку. Справи організовувалися так, щоб кожен вихованець мав можливість спробувати свої здібності і в художній самодіяльності, і в спорті, і в творчій праці. Така різностороння діяльність забезпечувалася різними формами роботи: квести, концерти, свята, ігри, змагання, майстер-класи, караоке, танці.  

       Кожен день вихованців у пришкільному літньому таборі відпочинку «Сонечко» супроводжувався екскурсіями та цікавими творчими заняттями.

       У Міжнародний день захисту дітей, 1 червня, вихованці відвідали Малотокмачанський будинок культури та переглянули театралізовану виставу за мотивами казки Ганса Крістіана  Андерсена «Дюймовочка», яка запям’ятається  їм надовго. Головні ролі виконували учні Малотокмачанської школи.  По закінченню вистави всі діти мали можливість сфотографуватися з казковими героями, отримали солодкі призи від сільської ради та відвідали дитячу дискотеку на подвір’ї будинку культури.

      04 червня для вихованців табору відпочинку вчителем фізичної культури Сапком С.В. були проведені спортивні змагання та ігри. Всі учасники цих змагань були нагороджені солодкими призами. Після спортивних перегонів наші вихованці мали можливість взяти участь у феєричному флешмобі, який організували  для дітей працівники Малотокмачанського будинку культури.

      05 червня вихованці  були запрошені в Оріхівський будинок дитячої творчості, де для них було проведено майстер-класи: дівчатка  виготовляли троянди із серветок, а хлопчики відвідали гурток «Моделювання літаків та автомобілів». Потім на дітей чекала розважальна програма: веселі ігри, конкурси та танці. Переможці конкурсів отримали призи. А також серед дітей було визначено «Короля та Королеву» танцю.

      Та цікаво розпочатий день мав своє продовження. Вихованці табору відпочинку стали учасниками  майстер-класу по виготовленню ляльки-мотанки в Малотокмачанському будинку культури. Керівник гуртка «Умілі ручки»  Булавіна Анна Олександрівна познайомила  дітей, а згодом і залучила до процесу виготовлення ляльки-мотанки. Діти з великим задоволенням виготовляли мотанки в українському стилі. Окрім виготовлення мотанки діти дізналися,  що це – символ жіночої мудрості і родинний оберіг, що ляльку виготовляли з різними побажаннями і наділяли різними символічними значеннями.

       06 червня вихованці табору відпочинку «Сонечко» були учасниками екскурсії на  залізничну станцію «Мала Токмачка» Придніпровської залізниці. Екскурсію провели Ремига Василь Анатолійович (дорожній майстер) та Подоляк Галина Миколаївна (чергова по залізничній станції Мала Токмачка). Діти були  в захваті від побаченого і пізнали нелегку працю людей на залізниці; побачили пульт-табло, на якому зображені лінії руху потягів і пригадали правила безпечної поведінки на залізниці. Школярі зрозуміли, що це дуже відповідальна робота, від якої залежить життя і здоров’я інших людей. Один із вихованців сказав, що на такій роботі не можна «ловити ґав». І це дійсно так. А також  цього дня,  після екскурсії, діти  із задоволенням взяли участь в караоке, яке підготувала для них вчитель музичного мистецтва Супрун Альона Вікторівна.

           07 червня для дітей табору  Супрун Альона Вікторівна провела майстер-клас по виготовленню підставок для ручок та олівців. Після чого Демидьонок Оксана Володимирівна організувала танцювальний батл «Хлопці проти дівчат». Вихователі табору вирішили, що перемогла дружба. І всі учасники отримали солодкі призи.

           08 червня вихованці англомовного  табору підготували виступ і  презентували  проект у формі календаря свят Великої Британії «Special days in Britain» (молодша група, керівник Савченко Н.О.) та відео-презентацію «Давай познайомимося» з виконанням  пісень англійською мовою «Love me like you do», «The jungle» (старша група керівники Біньковська О.С. та Лісняк Ю.В.). Виступ виявився досить таки насичений, пізнавальний і цікавий.

            На завершення роботи табору традиційно була проведена квест-гра «Пошук скарбів».  Напередодні  вихованцям дитячого табору відпочинку прийшов лист із картою скарбів із самої  Нетландії від Джейка, який попросив допомоги у дітей знайти скарб, що поцупили пірати. На карті був прокладений маршрут і позначено 8 зупинок. Вихованці подолали такі зупинки: «Угадай мелодію», «Смуга перешкод», «Казкова», «Коник- стрибунець», «Мальовнича», «Приказкова», «Влучно в ціль» та «Загадкова». За правильно виконані завдання на кожній зупинці діти отримували один золотий дублон. Після чого утворилося слово-підказка, де знаходився скарб.  Таємниче слово відгадано – «культура»,  і як наслідок - діти знайшли скарб в будинку культури.Всім учасникам гра дуже сподобалася. 

            Під час підведення підсумків роботи дитячого табору відпочинку, вихованці отримали ще один приємний сюрприз – кожна дитина була нагороджена індивідуальними медалями, які характеризували її позитивні риси.

            За весь час роботи вихователі намагалися в усьому бути прикладом для своїх вихованців, з радістю брали участь у різноманітних заходах.

             Діти отримали масу задоволення, заряд бадьорості та енергії, відновили сили після напруженого навчання у школі.   

             Фоторепортаж ви можете переглянути за посиланням Феєричний відпочинок в таборі (2018 рік).