"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Екскурсія випускників початкової школи

     В рамках проведення навчальних екскурсій для учнів 4 класів з метою розширення кругозору, формування в них життєво необхідних компетентностей з природознавства та музичного мистецтва 10 червня 2019 року було організовано екскурсію до міста Запоріжжя.

     Дитячий парк Запорізький міський ботанічний сад – це фантастичний парк-пам’ятка, садово – паркового мистецтва, який приносить незабутні враження, знання про рослинний світ, приємний відпочинок.

     Ботанічний сад було створено у 1958 році. Перші насадження саду: липи, берези, дуби, тополі, бузок. На сьогоднішній день він входить до складу природно-заповідного фонду України. Площа саду займає 14,6 га. Колекція саду налічує 4 тисячі видів і сортів рослин: хвойні, тропічні, субтропічні, 130 сортів троянд. Там відкрито 18 гуртків для школярів.

      Оранжереї «Зимовий сад», «Кактусарій» заворожують неймовірною красою екзотичних рослин: агава американська, юка, мамілярії, банани,фініки, бамбук.

      У Запорізькому ботанічному саду можна: побувати на екскурсії по всій території саду; відпочити родиною; придбати квітково-декоративну продукцію; отримати рекомендації щодо озеленення території, догляду за рослинами; займатися у гуртках

     Ще учні побували у Запорізькій обласній філармонії, де проходили квест «Таємниці філармонії».

     Розпочалися музичні пригоди, де учасники стали головними героями, їх об’єднали у 2 команди. Учасники квесту дізнались багато про професію актора, види музичних інструментів,  зазирнули за лаштунки філармонійного життя та побували на виставці музичних інструментів: струнних, духовних, ударних.

     У ході гри діти перевтілились у композиторів, музикантів та диригентів.

     У фіналі інтерактивно-розважальної програми діти брали участь у  вікторині і дізнались,що : 1939 року було створено Запорізьку обласну філармонію, де працювало 17 артистів, у великій залі є 722 місця, академічному симфонічному оркестру 60 років та 25 років академічному ансамблю пісні і танцю «Запорожці». Також отримали у подарунок музичний виступ від акторів філармонії та сертифікати про проходження квест – гри.

    Завдання було вирішувати цікаво в команді, тому квест – чудовий варіант корисного відпочинку.

    По завершенню поїздки діти вирушили до берегів найбільшої річки України – Дніпро. Прогулянка по набережній, свіже повітря, гарні краєвиди радували погляд. Також відпочили на площі «Райдуга», ласували морозивом, спостерігали за черепахами, качками, рибами та видрою , милувалися фонтанами.

         Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі  Екскурсія випускників початкової школи (2019 рік).