"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Екскурсія до краєзнавчого музею м. Пологи

     3 червня 2015 року учні 5 класу відвідали Пологівський районний краєзнавчий музей.               

     Приміщення музею було збудовано у 1970 році, його засновником та першим директором був краєзнавець О.П. Чудновський. У 6 експозиційних залах висвітлена історія заснування і розвитку краю, в музеї зберігається майже 10 тисяч експонатів, що є свідками минулих подій.

     У експозиційних залах музею дітям було представлено: у першому залі ми ознайомились з величчю природи Пологівщини її флори і фауни; у другому залі розповіли учням про початок занесення краю, предмети побуту і знаряддя праці переселенців, про їх культуру та обрядовість; третя зала ознайомила дітей з подіями з моменту утворення м. Пологи до початку ІІ Світової війни; у четвертій залі екскурсовод представила матеріали про мужність і героїзм пологівців у роки радянсько-німецької війни; оглянувши п’яту залу «Післявоєнна відбудова і сучасність», учні дізнались про вчених, політиків, митців, видатних особистостей, людей творчих і працьовитих яких зростила земля пологівська. В п’ятій залі експонуються матеріали, що розповідають про періоди голодоморів у районі, а також представленні зразки продукції найпотужніших підприємств міста і району; у виставкових залах були представлені роботи пологівських фотохудожників та вироби декоративно–прикладного та образотворчого мистецтва талановитих майстрів та умільців Пологівщини.

     Учні з захопленням та великим інтересом слухали екскурсовода і разом з ним відправились у подорож до минулого.  Адже, краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе.

    Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Екскурсія до краєзнавчого музею м. Пологи (2015 рік)".