"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Духовне виховання учнів

     Школа – це друга домівка для кожного учня. А в кожному домі, у кожній сім’ї має панувами мир і злагода. Так і у нашій школі шумно і гамірно, але в той же час спокійно та затишно.

     Наша школа постійно займається не тільки навчанням молодого покоління, а й всебічним його розвитком. І одним з таких напрямків є духовне виховання учнів, яке відбувається не лише на уроках, але й в позаурочний час.

     В усі часи людство хвилював стан духовності окремої індивідуальності і суспільства в цілому. Саме піднесення духовності особистості стає необхідною умовою формування людини нової доби, людини ХХІ століття, від якої певною мірою залежить майбутня доля держави. Йдеться про морально-духовні орієнтації, що виступають як провідні в навчально-виховному процесі сучасної школи. Україні потрібна нова, національно свідома, з розвиненою державною гідністю еліта, яка досягла б високого становища власним талантом і інтелектом.

     Саме для духовного виховання учнів наша школа постійно підтримує зв'язок з настоятелем храму Вознесіння Христового протоієреєм Іоанном Бісьмаком.

      20 січня 2015 року в завершальні дні  циклу новорічно-різдвяних свят –після свята Водохреща до нашої школи завітав настоятель храму Вознесіння Христового протоієрей Іоанн Бісьмак. Він здійснив освячення всіх бажаючих учнів, вчителів та працівників школи. Привітав зі святами всіх присутніх та побажав зміцнювати духовний зір.