"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День безпечного Інтернету

     У наш час особливо важливого значення на­буває інформація. Усе частіше потрібне володін­ня швидкими й точними даними про предмет ді­яльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і  зловісною павутиною, яка губить людей.

     9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

     Так і в нашій школі для учнів 5-6-х класів , вчителем інформатики, Цапук А.В., були проведені ігрові заняття  з використанням різних інтерактивних форм, на яких  діти  отримали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі.

     170 країн офіційно підтримали День безпечного Інтернету. В Україні до Дня безпечного Інтернету офіційно долучились понад 1700 закладів освіти, бібліотек, молодіжних центрів, громадських організацій, органів влади, медіа та бізнесових організацій в усіх областях України. 

      Фоторепортаж можна переглянути за посиланням День безпечного Інтернету (2021 рік)