"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Це варто читати…

      Під такою назвою в нашій школі пройшла книжкова виставка, яка складалась з п’яти тематичних блоків. Добірку книг представила наша сільська бібліотека.

      1-ий блок – Історія без цензури. Представлені в цій рубриці  книги розповідають про наше українське минуле, опираючись на факти, а не на вигадки чи ідеологічне замовлення. Для того, щоб створювати майбутнє, потрібні не лише воля і хоробрість, не лише наполегливість та щоденна праця, але й знання про нашу історію БЕЗ ЦЕНЗУРИ.

       2-ий блок – Гетьмани України. Часи українського козацтва, цікаві факти про ватажків, гетьманів, їх діяльність, життя, їх героїчні походи, битви зацікавили відвідувачів виставки.

       3-ій блок – Свіча пам’яті. Підбірка літератури цієї рубрики свідчить про історію національно-визвольної боротьби нашого народу в 1917-1921 роках; розкриває героїчну трагедію КРУТ; розповідає про репресованих  у роки тоталітаризму, про Голодомор-геноцид українського народу 1932-1933 рр.; знайомить із жертвами Бабиного Яру. Про ці події варто не лише пам’ятати, а час від часу повторно вивчати, щоб подібне не повторювалось ніколи.

        4-ий блок – Сучасні герої. Видання цієї тематики вмістили в себе героїчні історії з життя учасників АТО, детально знайомлять із нашими захисниками, які своїми вчинками свідчать про дивовижну витримку українського народу, яка щоразу дає можливість відроджуватися, знов і знов укріплюватися духом і плоттю в ім’я життя. Окрему увагу привертають жіночі історії війни.

         5-ий блок – Мова не калька. В цій добірці книг  розкрита велич і краса рідної мови, дані корисні поради як звільнити ії від суржику й чужомовних запозик. Представлені  самобутні українські слова та вислови показують противагу звичному (буденному) словниковому запасу сучасних українців.

        Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Це варто читати… (2019 рік).