"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

100-річчя Соборності України

        Історія Української держави сповнена незабутніми сторінками минулого, пам’ять про які додає нам віри у непереможний дух та силу українського народу, виховує відчуття гордості та поваги до своєї країни. Віхи історії несуть в собі незаперечну життєву мудрість, яка, зокрема, вчить, що успішне майбутнє України як міцної, демократичної, високорозвиненої європейської держави залежить від здатності українського народу до дієвої консолідації та єдності навколо реалізації цієї мети.

         У День Соборності, який українці щороку відзначають 22 січня, пригадуємо урочисте проголошення на Софіївській площі в Києві у 1919 році Акта Злуки між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою.

         22 січня 2019 року з метою вшанування багатовікової історії національного державотворення, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність, єднання суспільства у справі розбудови України, згуртування громад, учні 9-11 класів взяли участь у заходах, приурочених 100-річчю проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, проведення яких було організовано Малотокмачанським будинком культури .

         До жителів села та учнів школи звернувся сільський голова Малахатка А.М., розповів про історію свята, побажав усім миру та злагоди, сил, натхнення і єдності!

         Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

         У цей день також прийнято згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше, 22 січня 1918 р. - прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

         Коли ми єдині в своїх помислах, цілях і зусиллях, ми матимемо успіх. Коли нас об’єднує спільна мета та спільна відповідальність за долю держави, Україна матиме майбутнє.

        Тож нехай нескінченний дух соборності навіки увійде в наше щоденне життя та скеровує кожного на добрі вчинки в ім’я процвітання нашої Вітчизни.

       Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі 100-річчя  Соборності України (2019 рік).