"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Вишиванка мов промінь сонця на світанку

          Сьогодні вишиванка – це символ зв’язку поколінь, пробудження високих патріотичних почуттів у серці кожного українця.

          Найкращі, найщиріші вітання з чудовим святом самобутньо, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки – лунали для всіх патріотав, шанувальників національного надбання. Цього року свято припало на 21 травня і присвячене українській родині та родоводу.

          Зазвичай у цей день люди одягають вишиванки, йдуть на роботу, навчання та влаштовують масові заходи.

На жаль, у зв’язку з карантином загальних масових заходів не було проведено. Та всі небайдужі школярі приєдналися до святкування в режимі он-лайн: співали пісні, читали вірші, влаштовували показ своїх найкращих вишиванок…

          Маючи свою національну і громадську позицію, культурну освіченість і духовну свідомість, випускниця нашої школи (нині директор СБК) Пасічник Марина Юріївна разом з колективом Малотокмачанського сільського будинку культури організували флеш-моб «Передай вишиванку», який набрав великої популярності у соціальних мережах інтернету, зібравши багато переглядів. До флеш-мобу приєдналися учні, працівники нашої школи, наші односельчани та небайдужі до цього свята люди.

          Українські традиції – одні з найкрасивіших   в світі, і в наших з вами силах відроджувати і берегти їх.

          Тож бажаємо всім укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни. Нехай це свято зітре всі кордони й об’єднає українців по всьому світу.

           Переглянути відео з флеш-мобу можна переглянути за посиланням «Передай вишиванку».