"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Вибір майбутньої професії»

"Оберіть собі роботу до душі, і Вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті”

Конфуцій

     26 січня 2022 року,  у стінах нашої гімназії, для учнів 9 та 11 класів були  проведені виховні заходи на тему «Вибір майбутньої професії», які підготували та провели практичний психолог Пустовар Н.С. та соціальний педагог Цапук А.В.

     Мета цих заходів ґрунтувалася на тому, щоб ознайомити учнів із особливостями деяких професій та підготувати школярів до майбутнього  вибору; пояснити, які чинники впливають на нього; формувати свідомість, відповідальність за вибір майбутньої професії; діагностувати особисті здібності та схильності кожного учня.

     Під час виховного заходу учням  було запропоновано багато цікавих та пізнавальних завдань. Вони мали можливість прослухати та поміркувати над притчею  «Про ціль життя», перевірити свою проінформованість про світ професій, визначити критерії («хочу-можу-треба») за якими необхідно  обирати професію, пройти профкосультаційне тестування та  виявити глибинні професійні інтереси та схильності, розібрати проблемні ситуації та переглянути інформаційний відеоролик з даної теми.

     По завершенню учні залишили позитивні коментарі про виховний захід.