"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Встановлено профорієнтаційний термінал

Встановлено профорієнтаційний термінал

В сучасних умовах професійна орієнтація населення, зокрема, шкільної молоді, є одним із основних напрямків державної політики зайнятості.

У зв’язку з цим, державна служба зайнятості розгортає профорієнтаційну роботу принципово нового формату. З метою зацікавлення користувачів інформацією професійної спрямованості, розвитку пізнавальних можливостей, запроваджено інноваційний проект «Профорієнтаційний термінал», розроблений Державним центром зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України. Саме такий термінал був установлений в нашій Малотокмачанській школі. Він являє собою молодіжний профорієнтаційний Інтернет-портал, доступ до якого здійснюється через спеціальні електронні пристрої (тач-скріни). За своєю сутністю термінал передбачає ознайомлення школярів із змістом професій, їх вимогами до працівника, шляхами одержання професії та умовами професійного навчання, станом і перспективами ринку праці, основами трудового законодавства, законодавства про зайнятість, послугами державної служби зайнятості. Користувачами терміналу є і учні, і педагогічні працівники, і батьки учнів.

Для більшої зацікавленості користувачів створено новий блок, який дозволяє учням закріпити знання, одержані під час самостійної роботи з терміналом, за допомогою тестів, ребусів, загадок і у разі правильних відповідей, завершується можливістю вибору користувачем бонусу для завантаження розваги на мобільний телефон – картинки чи мелодії.

Дякуємо Державному центру зайнятості за встановлення терміналу. Ми вважаємо, що він забезпечить користувачів якісною інформацією щодо навчальних закладів, існуючих професій та вимог до них, підвищить рівень працевлаштування випускників професійно-технічних закладів, мотивує учнів до усвідомлених дій відносно майбутнього професійного навчання та роботи.