"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Вітаємо учасників обласного етапу конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Я – за єдину Україну!»

  З метою формування у молодого покоління високих моральних цінностей, відновлення, збереження і популяризації здобутків українського народу у боротьбі за свободу та незалежність; виховання патріотизму, громадянських почуттів і свідомості у зростаючого покоління, формування національної ідентичності, сприяння подальшого розвитку літературного мистецтва серед молоді, комунальним закладом «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Запорізької обласної ради було проведено з січня по червень 2021 року обласний етап конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Я – за єдину Україну!».

     У конкурсі брали участь учні закладів загальної середньої, позашкільної, фахової перед вищої, професійної (професійно-технічної) освіти, вихованці закладів освіти обласного підпорядкування віком від 7 до 18 років. На конкурс надіслано більше 300 авторських робіт.

     Запровадження конкурсу забезпечило виховання у підростаючого покоління високих моральних цінностей, патріотизму, громадянських почуттів та відповідальності за долю України; збереження і популяризації здобутків українського народу у боротьбі за свободу та незалежність; привернення уваги молодого покоління до подальшого розвитку літературного мистецтва та глибокої пошани до рідного слова, тощо.

    Журі зазначило, що для більшості творів характерні: послідовність та логічність викладених думок, оригінальність образно-художнього мислення, вправність побудови сюжету, точність рими та розміру, досягнення «ефекту присутності», емоційність та щирість.

    За результатами оцінювання авторських віршів та творів, переможців було нагороджено  Дипломами Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації. За бажанням, переможці візьмуть участь у Всеукраїнському конкурсі творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу».

     У конкурсі взяли участь і учениці нашого навчального закладу: Анікєєва Владислава (11 клас), Грицаненко В. (9 клас), Заяц А. (10 клас) та посіли почесні І місця. Їх готували вчителі Рябуха Л.В., Суставова Н.В. та Іщенко О.М.

    Всім бажаємо творчої наснаги та подальших нових перемог!