"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Традиційний обласний турнір

     30 квітня  сонячної весняної днини на стадіоні нашої школи відбувся традиційний обласний турнір з міні-футболу, серед учнів 2002-2003 року народження, пам’яті Героя Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого. Турнір проходив під патронатом Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

     Враховуючи актуальність значення здорового способу життя – на базі нашого навчального закладу, вже не перший рік проводиться  традиційний обласний турнір з міні-футболу. Ми додаємо максимум зусиль до залучення всіх  громадян до заняття спортом,  заохочуємо дітей до систематичних занять фізичною культурою та спортом.

     6 команд  із різних районів Запорізької  області вишукувалися на параді відкриття турніру з міні-футболу серед учнів 2002-2003 року народження пам’яті Героя Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого. З привітальним словом до футболістів звернулися: голова Оріхівської районної ради Дудніченко К.В, директор КЗ "Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ступенів" Гамов О.Г.,  сільський голова сала Мала Токмачка Малахатка А.М., голова районної організації ветеранів України Ревуцький І.М. Право на підняття Державного Прапора України  отримали капітани команд-учасниць турніру з смт. Чернігівка, м. Вільнянськ, м. Пологи, смт. Комишуваха, с. Димитрове, с. Мала Токмачка.

     Відкриття турніру супроводжувалось тематичними виспупами: хлопці 5-11 класу з захопленням виконали  пісню «Футбол», наступний творчий номер продемонстрували учні молодших класів разом з старшокласниками – флешмоб. Далі, настав час позмагатися за звання Чемпіонів.

     Море емоцій, шалена боротьба, невичерпний ентузіазм та амбітні поєдинки - ось чим повнилися спортивні майданчики, в яких вирували завзяті футбольні батли за трофеї. Кожна команда намагалися продемонструвати всю свою міць, в когось це вийшло краще, в когось - гірше, але найголовніше, що практично в кожному матчі інтрига зберігалася до останньої секунди зустрічі.

     Перше місце зайняла команда юнаків з селища міського типу Чернігівка. Друге посіла команда міста Вільнянськ, третє – команда з міста Пологи.
Переможців нагороджено почесними грамотами, медалями та кубками. Також було відзначено найкращого воротаря турніру – Третяк Д. (с. Мала Токмачка)  та найкращого бомбардира – Дяченко В. ( м. Пологи). Всі інші команди (с. Мала Токмачка, смт. Комишуваха, та с. Димитрове) були відзначені грамотами за активну участь, а також нагороджені пам’ятними призами.

     Активну участь у підготовці і проведенні турніру прийняли члени шкільного фізкультурного клубу «Гарт».

     Вітаємо переможців, призерів та учасників  турніру з новими спортивними досягненнями та отриманими відзнаками й нагородами.
Бажаємо спортсменам і надалі підтримувати та вдосконалювати фізичну форму, зберігати та покращувати стан свого здоров’я, бути сильними та витривалими! Нехай удача повсякчас крокує поруч, а перемога супроводжує завжди й у всьому. Так тримати!

     Детальнішу інформацію про С.Ю.Білого ви можете отримати за посиланням "Н.М.Румянцев. "Красные лампасы." Бой под Малой Токмачкой. (Воспоминания командира 150 ИПАП Николая Михайловича  Румянцева об освобождении села Малая Токмачка Ореховского района Запорожской области 18 сентября 1943 года)" на сторінці "Шкільний музей" в розділі "Наші дослідження".

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Традиційний обласний турнір з міні-футболу (2015 рік)".