"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свято сили і мужності

Свято сили і мужності

23 лютого народ України святкує День захисника Вітчизни. В цей урочистий день ми вшановуємо всіх причетних до цього високого звання. Як і десятиліття тому, це свято асоціюється, насамперед, з мужністю та стійкістю людського характеру, силою духу та відданістю Батьківщині.

Напередодні цього свята хлопці старших класів проходять тренування зі зброєю на базі ОВК № 88. Також дирекція школи надсилає поздоровлення і запити у військові частини, в яких на цей час служать випускники нашої школи. Вчителем курсу «Захист Вітчизни» Скляренком О.М. були проведені змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки між учнями 8-11 класів. Гарні результати показали Байбара Олександр, Мороз Олександр, Черевко Анатолій, а серед дівчат Мороз Валерія.

В День захисника Вітчизни в нашій школі була проведена церемонія вручення приписних свідоцтв учням-допризовникам: Байбарі Олександру та Морозу Олександру і проведено військово-спортивне змагання «Славні хлопці-українці» серед учнів 9-11 класів. Команду «Січові стрільці» представляли: Пругло Р., Машков Д., Байбара О., Лавренко О., Мороз В., а команду «Свобода»: Мороз О., Череватий О., Пругло О., Домбровський В., Заєць А. Перемогу здобула команда «Свобода». Свою підготовку до захисту рідної землі показали і хлопці молодших класів, змагаючись в конкурсі «Нумо, хлопці».

В знак глибокої шани і вдячності за те, що зберегли мир на землі, відродили незалежність учням 7 класу Московці Дмитру і Юричку Максиму надалося право покласти квіти до Меморіального комплексу загиблим воїнам.