"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свято Останнього Дзвоника

Свято Останнього Дзвоника

У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього Дзвоника. Минув ще один рік навчання цікавого, незабутнього шкільного життя. І, безперечно, цей рік для був успішним, мав свої перемоги. Останній дзвінок – це свято нашого шкільного зорепаду. Він не лише сповіщає про закінчення навчального року, але й підводить межу, підсумок всього навчального року, адже учні пізнали багато нового і мають нові досягнення.

Вже стало традицією, що учні нашої школи беруть участь в шкільних конкурсах. Переможцем районного конкурсу „Випускник року” став випускник 11 класу Харченко Максим – відмінник навчання, призер і переможець районних предметних олімпіад з історії та історії рідного краю, активний член агітбригади районного конкурсу «Обери життя» та «Юні рятувальники», капітан класної команди в інтелектуальній грі «Еврика», активний учасник спортивних змагань з легкої атлетики та баскетболу, художньої самодіяльності, класних та шкільних заходів.

Перемогу в конкурсі „Кращий учень року” одержала учениця 10 класу Васильченко Анна - відмінниця навчання, призер та переможець районних предметних олімпіад з англійської мови, російської мови, української мови та літератури, історії рідного краю, правознавства, активний член агітбригади районного конкурсу «Обери життя» , «Юні рятувальники», «Юні інспектори дорожнього руху», член вокальної студії «Мрія», голова учнівського комітету школи, коректор та активний дописувач редакційної групи інформаційного часопису «Дзвінок» та «Форум».

За результатами підсумків конкурсу „Лідер року” переможцем став Фанагей Олександр – учасник районних змагань «Юні рятувальники», «Юні інспектори дорожнього руху», активний учасник спортивних змагань з легкої атлетики та баскетболу, художньої самодіяльності, класних та шкільних заходів.

Дирекція школи нагородила Харченка Максима, Васильченко Анну, Фанагея Олександра грамотою і сувеніром, а сільський голова вручив їм грошову премію.

За активну участь в шкільному конкурсі „Учень року” та високі результати в навчальній та позакласній роботі нагороджені подяками: Харченко Олеся, учениця 10 класу, Заєць Альона, учениця 10 класу, Сідєльнікова Аліна, учениця 8 класу, Черевко Анатолій, учень 7 класу.

За активну участь у шкільному спортивному житті школи, за перемогу в районних змаганнях, нагороджені подяками школи та подарунком: Голубенко Олексій, Фанагей Олександр, Іващенко Антон, Харченко Максим, Чернявський Олександр, Яровий Ярослав, Сергач Єгор, Лось Павло.

Крім спортсменів у нас в школі є активні читачі. Переможцем конкурсу „Кращий читач року” серед учнів 1-4 класів стала учениця 3-го класу Лось Любов, а серед старшокласників визнана учениця 7-го класу Рекубратська Олена. Дирекція школи нагородила їх грамотами і книгами.

Жодне свято в школі не обходитлося без чарівного, милозвучного голосу одинадцятикласниці Сердюк Тетяни – активної учасниці вокальної студії «Мрія», районного та обласного конкурсу – огляду художньої самодіяльності «Таланти твої, Україно», дипломанта конкурсу патріотичної пісні «Спадщина» та обласного молодіжного фестивалю естрадного мистецтва «Зорепад – 2009» у жанрі «Популярна естрадна пісня». Тетяна була нагороджена грамотою «Талант року» в номінації «Золотий голос школи» і сувеніром, а сільський голова вручив грошову премію.

Шкільний щоденник є офіційним документом учня, який відображає результати роботи за навчальний рік. На конкурс було подано 14 щоденників. Членами учкому проаналізовано учнівські щоденники і підведено підсумки. Переможцем стала учениця 5 класу Левченко Олена, яка нагородженася грамотою і новим щоденником.

Свято Останнього Дзвоника – радісне і водночас сумне. Радісне – бо закінчився навчальний рік. Попереду – чудові літні канікули. А сумне – бо дзвоник востаннє пролунає для наших найстарших друзів-одинадцятикласників Право дати останній дзвінок в цьому навчальному році надано учню 11 класу Фанагею Олександру та першокласниці Калайді Аліні.

Попереду в малюків канікули, в учнів 5-8 і 10 класів навчальна практика, в учнів 9-го класу державна підсумкова атестація, а в 11-класників зовнішнє незалежне оцінювання. Зичимо всім інтелектуальних перемог, успіхів і удачі.