"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свята справа – захищати Батьківщину

23 лютого – день нашої безмежної подяки та поваги до всіх поколінь захисників Батьківщини.

Цього дня в нашій школі проходить традиційне свято – вручення приписних свідоцтв учням–допризовникам. Вони з великою гордістю отримали свій перший військовий документ. Саме вони в близькому майбутньому візьмуть на себе місію захисників Вітчизни. Ця пам’ятна подія завжди відбувається урочисто в шкільному історико-краєзнавчому музеї, де згадуються і герої-земляки, які увінчали славою наш край, і наші випускники, які несуть службу у військових формуваннях України, і ті випускники нашої школи, які в даний час несуть строкову службу в Збройних Силах України.

На свято були запрошені гості: військовий комісар Оріхівського районного військового комісаріату майор Сергієнко Юрій Миколайович, сільський голова Лавренко М.І та матері допризовників, які щирими словами привітань зверталися до учнів-допризовників.

Україна сьогодні – незалежна держава. Українські Збройні сили покликані оберігати кордони України, спокій нашого народу, створювати атмосферу миру і дружби з народами інших держав. Як колись для козака почесним обов’язком була служба у Запорізькій Січі, так і сьогодні цей обов’язок є почесним для наших хлопців.