"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Стривожені болем струни пам’яті

Стривожені болем струни пам’яті

15 вересня на території Копанівської сільської ради членами Запорізького історико-патріотичного пошукового центра «Бастіон» була розпочата вахта по ексгумації і перепоховання останків солдат, померлих в 110-му окремому медсанбаті від ран в серпні-вересні 1943 році.

У понеділок, 4 жовтня, в центрі села Копані, біля братської могили воїнів, які віддали своє життя за мир, свободу і незалежність у двобої з фашизмом був проведений мітинг, присвячений перепохованню воїнів 109-ї Гвардійської Бериславсько-Хингайської Червонознаменної, Ордена Суворова ІІ ступеня стрілецької дивізії.

Учні нашої школи (9-11 класи), жителі села Копані, керівники області, району, військовослужбовці, усі, хто шанує подвиг радянських воїнів віддали світлу данину мужності і героїзму хоробрим захисникам Вітчизни та останні почесті 160-и воїнам, які були перепоховані. Лише з болем та слізьми ми можемо згадувати героїчні вчинки цих солдатів. Ми ніколи не забудемо їхнього подвигу і завжди пам’ятатимемо про те, що вони подарували нам мирне небо над головою.