"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Стежинка в доросле життя

     Літо... Це особлива пора року. Світлий червень прибрався оксамитовими  яскравими квітами, наливаються чарівним соком червонощокі вишні-черешні, в полі переливаються  золотом колоски пшениці, високо в небі завзято виграє  жайворонок, а ввечері та на світанку чарує своїми ніжними ліричними переспівами соловейко. Саме в цю прекрасну  пору для деяких учнів настає  вирішальний період.   Тільки вчора пролунав останній дзвоник, і ось вже випускний до якого одинадцять років, як по східцях, довелося підніматися випускникам, учням 11 класу.

     Випускний  – це  свято, яке буває лише раз у житті кожної людини. У ньому зустрічаються світлі надії й біль розлуки, радість зустрічі з майбутнім та сум прощання. Адже, приходить час, коли єдина шкільна стежина для всіх випускників розходиться у різні напрямки та перед ними відкриваються тисячі доріг, де кожен з них обере свій особистий життєвий шлях.

   Так, 20 червня 2024 року для  учнів 9, 11 класів  Малотокмачанської гімназії  був проведений урочистий захід. У гостинній залі, наповненій піднесеним настроєм, неприхованим хвилюванням, романтичними сподіваннями та неймовірними мріями, розпочалася визначна подія в житті кожного випускника. Саме в цей день 28 учнів, впевнені у собі, розумні й креативні,  отримали документ про освіту. Першим зі словами привітання звернувся до всіх присутніх директор гімназії Гамов О. Г., а потім з найкращими побажаннями виступили перші вчителі: Орловська В. М. (11 кл.), Горячковська Н. О. (9 кл.), класні керівники: Лісняк Ю. В. (9 кл.), Пустовар Н. С.(11 кл.).

      У нашій школі є давня добра традиція, коли випускник вирушає в далеку дорогу з рідного дому, його проводжають із  українськими оберегами. Батьки під час свого виступу подарували  дітям чарівний горщик , в якому була і гілочка дуба, і колос пшениці, і кетяги калини... Ці народні символи  пройшли  крізь роки і нині символізують побажання щасливої долі, безмежну любов до дітей. Наші випускники залишають стіни рідного дому – своєї школи. Отож нехай ці символи, ця наша шкільна традиція живе і далі як ознака материнської та батьківської любові, яка супроводжуватиме дитину все життя. 

     Так і закінчився черговий навчальний рік. Спливли в історію контрольні, семінари... І уже знову стоять на порозі школи учні 9 класу та випускники 11 класу . Щемливо і тривожно було на серці у кожного з присутніх на урочистому заході. Адже в цей нелегкий час вирушають наші вихованці у незвідану путь, а хтось продовжить навчання у рідній школі. Як складеться їх доля – таємниця. Та подумки кожен побажав їм щастя та мирного неба над головою.

     Дорогі  випускники! Успіхів на обраній життєвій дорозі, впевненості в завтрашньому дні, здійснення мрій!

     Приємні емоції, святковий настрій, радісний сміх і сльози розлуки панували на святі. Адже там, на сході сонця,  чекає вже  нове, незвідане, самостійне, доросле життя.

     Щиро бажаємо вам, шановні випускники, мирного блакитного неба,  міцного здоров'я, успіхів, щедрої долі та щастя у всьому! То ж у добру путь!

     Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Стежинка в доросле життя (2024 рік)