"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Спортивні змагання «Козацькому роду нема переводу»

    14 жовтня - День захисника України, День Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці! Це - визначна дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії. Відомо, наприклад, що козаки були фізично здоровими і сильними людьми та добрими вершниками. Скажімо, Іван Підкова міг зігнути підкову, Петро Сагайдачний  змалку навчився володіти луком.

     З тої пори прийшли до нас традиції влаштовувати змагання між юними «козаками». Тож напередодні свят: Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня Святої Покрови Пресвятої Богородиці для учнів були організовані та проведені спортивні розважальні змагання «Козацькому роду нема переводу».

     Метою заходу – розширити знання молодого покоління про запорізьких козаків, їхні традиції, побут, виховання в учнів національно-патріотичних переконань, формування активної життєвої позиції, гартувати вихованців фізично і морально.

    У програмі заходу були спортивні естафети  та інтелектуальна вікторина. Вболівальники, постійно підбадьорювали учасників схвальними вигуками та вітали переможців гучними оплесками. Всі отримали позитивні емоції.

     Загалом змагання пройшли весело, цікаво та пізнавально. Учасники змагань виявили свої найкращі якості – кмітливість, розум, силу, та спритність.

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Спортивні змагання «Козацькому роду нема переводу» (2021 рік).