"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Річна сторінка шкільної книги!

     Летять роки, білим цвітом дерев минають весни… Незабаром на подвір'ї нашої притихлої школи вкотре продзвенить святковий голос останнього шкільного дзвоника. Він скаже про те, що врешті до нас добралося веселе і щасливе літо, сповнене відпочинку і нової життєвої енергії та завзяття.

     Минув ще один рік навчання цікавого, незабутнього шкільного життя. І, безперечно, цей рік для нас був успішним, мав свої перемоги і досягнення.!

     На свято Останнього Дзвоника завітали почесні гості: начальник відділу культури і туризму Оріхівської РДА, депутат районної ради Качур О.Д., сільський голова села Мала Токмачка  Малахатка  А. М., настоятель Свято - Вознесенського храму священик отець Іоанн, керівники підприємств та організацій села, вчителі - пенсіонери, батьки.

     Останній дзвінок – це свято нашого шкільного зорепаду. Він не лише сповіщає про закінчення навчального року, але й підводить межу, підсумок всього навчального року, тому що пізнали багато нового і маємо нові досягнення. Адже стало традицією, що учні нашої школи беруть участь в шкільних конкурсах.

     У шкільному конкурсі «Учень року»  перемогу одержала  учениця 10 класу Шепель Єлизавета  – голова учнівського комітету школи, переможець районної предметної олімпіади з історії, призер районної предметної олімпіади з української мови та літератури, правознавства та географії, переможниця творчих конкурсів патріотичного спрямування, призер районного конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Я – за єдину Україну», член ради музею, активна  учасниця шкільних свят і заходів. Шепель Єлизавета, учениця 10 класу, нагороджена грамотою, пам’ятним сувеніром та грошовою премією від імені сільського голови Малахатка А.М.

     За активну участь в шкільному конкурсі «Учень року», здобуті досягнення в районних конкурсах, активну  життєву позицію  нагороджені шкільними грамотами та подарунками від депутата районної ради Качур О.Д. учениця  5-А класу  Грицаненко Вікторія, учениця 8 класу  Анікєєва Валерія, учениця  8 класу  Отрішко Анна, учениця 9 класу Остряниця Катерина, учениця  10 класу  Трегуб Анастасія.

     В нашій школі з 2003 року  працює інтелектуальний клуб „Еврика”. Засідання цього клубу проводиться двічі на рік між учнями молодшої, середньої та старшої ланки класів.

     У напруженій боротьбі переможцями інтелектуального конкурсу – 2016—2017 навчального року визнані учні   8  класу, (капітан команди Анікєєва Валерія, класний керівник  Васильченко Лілія Іванівна). Команда-переможець нагороджена грамотою і пам’ятним  сувеніром.                        

     У 2016 – 2017 навчальному році наша школа жила активним спортивним життям. Учні школи брали участь у районних  спортивних  змаганнях, змаганнях шкільної спартакіади. Традиційно на святі Останнього Дзвоника ми підводвели підсумки шкільної спартакіади. Серед 5-6 класів переможцем став колектив учнів  6  класу (фізорг Чучко Артьом).  Серед 7-8 класів  переможцем став колектив учнів  8  класу ( фізорг  Васильченко     Владислав). Серед 9-11 класів переможцем став колектив учнів 9 класу (фізорг Надрічний Максим).  

     За результатами шкільного конкурсу «Спортсмен року» перемогу отримали учні 11 класу  Пінчук Дмитро - рекордсмен школи з кросу на 1000 метрів та з силової підготовки. Савченко Костянтин – переможець і призер обласних турнірів з гирьового спорту  у своїй ваговій категорії в місті Токмаку та місті Мелітополі,  переможець районного турніру з гирьового спорту та першості Оріхівського сільськогосподарського коледжу, переможець IIІ турніру на  Кубок апостола Андрія Первозванного з гирьового спорту. Пінчук Дмитро та Савченко Костянтин  нагороджені грамотами, пам’ятними сувенірами та грошовою премією від імені сільського голови Малахатка А.М. Учениця 6 класу Васильченко Даріна, учні 9 класу Бас Володимир, Білостоцький Ярослав, Надрічний Максим, Порьяз Олександра, учні 10 класу Попович Сергій, Лось Любов, учень 11 класу Федоренко Олексій  нагороджені шкільними грамотами та подарунками від депутата районної ради Качур О.Д. за активну участь в спортивному житті школи.

     Переможцями конкурсу „Кращий клас по самообслуговуванню” стали учні 5-Б класу (староста Лашко Валентина,  класний керівник  Рябуха Любов Віталіївна). Переможці нагороджені грамотою та пам’ятною дошкою.

     В 2016-2017 н. р.  гра-подорож для молодших школярів проходила під назвою «Діти – наші мрії, наші надії». Перемогу виборов класний колектив 4 класу (класний керівник  Орловська Валентина Миколаївна). Учні 4-го  класу нагороджені грамотою та пам’ятним сувеніром.

     Крім спортсменів та інтелектуалів у нас в школі є активні читачі  шкільної бібліотеки.  У квітні 2017 року у районному та обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2017» Васильченко Даріна – учениця 6 класу, посіла І-ші  місця , виборовши головний приз - подорож до міста Львова на Всеукраїнське свято «Книгоманія – 2017». Переможцями  шкільного конкурсу „Кращий читач року”  визнані  учениця  3 класу  Хупченко Юлія та учениця 6 класу Васильченко Даріна. Дирекція школи нагородила їх  пам’ятними подарунками – книгами.

     Шкільний щоденник є офіційним документом учня, який відображає результати роботи за навчальний рік. На конкурс було подано 15 щоденників. Членами учкому проаналізовано учнівські щоденники і підведено підсумки. Переможцем стала учениця 5-А класу Доценко Софія і нагороджена новим щоденником.   

     Всі в школі знають учня – восьмикласника Каптьола Станіслава. Це не просто юнак, а музично обдарована особистість. Жодне шкільне свято не проходило без музичного супроводу Станіслава, котрий вміло володіє грою не тільки на фортепіано, а ще й на гітарі. Цього року учень став випускником музичної школи ім. Марії Сокіл по класу фортепіано. Каптьол Станіслав визнаний переможцем в номінації «Талант року», нагороджений грамотою і пам’ятним подарунком, а депутат районної ради, начальник відділу культури і туризму Оріхівської РДА Качур О.Д. відзначила Станіслава подарунком та грошовою премією.

     Одним із яскравих епізодів свята був танок-побажання старшим друзям - одинадцятикласникам від імені учнів 3-го класу та першої вчительки Величко І.М.

     Лінійка добігала кінця. Нарешті шкільний дзвоник своїми ніжними дзвінкими переливами покликав одинадцятикласників у майбутнє щасливе життя. І настав урочистий  момент, коли випускники на дереві шкільного родоводу відкрили молоденький листочок, який уособлює їх випуск. Тримаючи в руках подаровані шкільні обереги – суцвіття шкільної груші, випускники з радістю і сумом в очах під чарівну музику і бурхливі, щирі оплески першими залишили шкільну лінійку.

     У добру путь і щасливу днину, дорогі випускники! Чудових вам канікул, школярі!

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Річна сторінка шкільної книги! (2017 рік)