"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Разом для найкращого Інтернету

     День безпечного Інтернету в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. Важливість питання безпечного Інтернету зумовлена тим, що сучасна людина не уявляє свого життя без глобальної мережі, оскільки вона дає багато інформації й можливостей. Молоде
покоління не завжди усвідомлює, що може чекати на них у віртуальному просторі. Значимість проблеми безпечного Інтернету потребує постійної уваги з боку закладу освіти та батьків.

     8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Ця міжнародна ініціатива виникла у 2004 році і відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого.

     Ось і наша гімназія не обійшла стороною цю дату. Саме в цей день для учнів 2 класу  нашого навчального закладу соціальним педагогом та вчителем інформатики, Цапук А.В. був проведений урок-подорож до країни "Інтернет".  З учнями 3-го класу було проведено тренінгове заняття "Безпека дітей в Інтернеті", вікторину та перегляд соціальниого ролика "Найжахливіший тиждень Петрика". Учні мали змогу з’ясувати позитивні та негативні сторони Інтернету, скласти онлайн-пазли, розглянути та розібрати проблемні ситуації у вигляді надісланих листів. Майже всі учні є активними користувачами соціальних мереж. І, практично щодня, спілкуються один з одним за допомогою Інтернету. Віртуальне спілкування витісняє живе. Діти навчилися виражати свої емоції в Інтернеті за допомогою смайликів. А за допомогою фізхвилинки ми перевірили,  чи так само вправно вони  можуть виразити свої емоції і в реальному житті (на екранні з’являлися смайлики учням потрібно відобразити ту емоцію яку вони показували). Учні передавали один одному клубок, називаючи (вигадуючи) собі нікнейм. При цьому утворилася сітка (мережа). Діти зробили висновки: не всі люди в мережі реєструються під власним ім'ям, зазвичай вони вигадані, і дуже важко дізнатися, що за людина знаходиться по ту сторону монітора.

     Проведені заходи дозволяють зробити акцент на позитивному використанні технологій і визначити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти.

     Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Разом для найкращого Інтернету (2022 рік).