"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Пройдуть роки, десятки років… Цього ніколи не забути

65-річниця Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Минають роки, відлітають у вічність. Виповнилося 65 років з дня визволення від німецько-фашистських окупантів, з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгоочікуваний, вистражданий, оплачений найвищою ціною – ціною життя, ціною крові, ціною сліз.

Пам'ять і шана. Ці два поняття об’єднали учнів, ветеранів, гостей на прекрасному весняному подвір’ї Малотокмачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів 30 квітня під час проведення заходу, присвяченого районній акції «Пам'ять і слава героям війни» та звіту пошукового загону, проведенню обласного турніру з міні-футболу на приз Героя Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого.

На виконання Указу Президента України від 23.03.2010 року «Про додаткові заходи щодо відзначення 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні (1941-1945 років) та у зв’язку з проголошенням 2010 року в Україні роком Ветеранів Великої вітчизняної війни 1941-45 років в цей урочистий день було відкрито черговий обласний турнір з міні-футболу серед команд філіалів дитячих юнацьких спортивних шкіл Оріхівщини та підведено підсумки акції «Пам'ять і слава героям війни».

На цьому святі були присутні: голова Оріхівської районної ради Дудніченко Каріна Василівна, голова Оріхівської районної організації ветеранів війни та праці, однополчанин Спиридона Юхимовича Білого, Галушка Василь Михайлович; начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Оріхівської районної державної адміністрації Мураль Анна Петрівна; начальник відділу освіти Оріхівської РДА Середа Сергій Васильович,методист районного методкабінету Досаєва Тетяна Всеволодівна, сільський голова села Мала Токмачка Лавренко Микола Іванович, директор ТОВ «Мала Токмачка» Бородай Олександр Олександрович, головний лікар дільничої лікарні Попов Олександр Андрійович, ветерани війни та праці, наші односельчани.

Голова Оріхівської районної ради Дудніченко Каріна Василівна у своєму вітальному виступі згадала свого діда, учасника бойових дій ВВв, нашого односельчанина, для шкільного музею вручила книгу, видану до 70-річчя заснування Запорізької області та Георгіївські стрічки.

Про результати пошукової роботи в межах районної акції «Пам'ять і слава героям війни» виступила голова ради шкільного музею Сідєльнікова Аліна, член гуртка «Юні музеєзнавці» та голова районної ради ветеранів війни та праці, ветеран 150-го гвардійського винищувально-протитанкового артилерійського полку, Галушка Василь Михайлович, якому вручили звіт пошук.