"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Профорієнтаційна зустріч з працівниками поліції

     Нині нараховується багато професій і їхня кількість постійно зростає, тому дітям і молоді нерідко складно самовизначитися. Своєчасний і правильний вибір людиною професійного шляху відповідно до здібностей передусім має важливе значення для неї самої. Оскільки професійна діяльність за покликанням має  забезпечити особистість  можливістю до самореалізації та досягнення матеріального благополуччя.

     22 листопада 2019 року в рамках проведення профорієнтаційної роботи дільничий офіцер поліції  Оріхівського відділення поліції Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області , старший лейтенант поліції Загуменна Катерина Віталіївна  (ювенальна превенція),  рядовий поліції Чесноков  Єгор Сергійович, інспектор СКЗ поліції Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області, лейтенант поліції Старіченко Тетяна Володимирівна  провели зустріч з учнями 9-11кл.

     Сьогодні для підлітків цікаво було усе : і інформація про умови вступу до профільних навчальних закладів системи МВС, і міні-тренінг «Профілактика домашнього насильства». Молодь ознайомилася з професією поліцейського та напрямками його діяльності – від криміналістики до кіберполіції.

     Діти одночасно  ознайомилися, як у доступній ігровій формі та за допомогою наочних засобів, як з так званою девіантною поведінкою, тобто з поведінкою, яка є відхиленням від норми. Адже саме такі діти найчастіше проявляють схильність до вчинення правопорушень. Підлітки із великим зацікавленням брали участь у тренінгу, а найцікавішим для них було дізнатися, що робити в ситуації, якщо твої однолітки все ж таки потрапили до «поганої» компанії. Був проведений майстер - клас про правила поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів і можливих артилерійських обстрілів.

   Слухачі дізналися про  впровадження в роботу поліції інноваційних технологій, зокрема з роботою Єдиного аналітичного сервісного центру. А найцікавішим моментом  розповіді стала демонстрація можливостей мобільного додатка «Поліція 102», який дозволяє миттєво викликати поліцію з будь-якої точки області, а головне - ідентифікувати місцезнаходження заявника і вчасно надати йому необхідну допомогу.

     Час сплинув надзвичайно швидко, і академічної шкільної години не вистачило для того, аби відповісти на усі запитання старшокласників. А наприкінці заходу всі присутні вирішили сфотографуватися напам’ять ,адже такі зустрічі відбуваються далеко не щодня.   І навіть якщо сьогоднішні учні у майбутньому не стануть поліцейськими, знання, набуті під час сьогоднішньої зустрічі з правоохоронцями, можуть бути корисними підліткам у повсякденному житті.

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Профорієнтаційна зустріч з працівниками управління кадрового забезпечення (2019 рік).