"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Про реалізацію проекту «Вчимося жити разом»

     З початку навчального року в школі впроваджується проект «Вчимося жити разом».  Проведення уроків-тренінгів за цією програмою здійснюється в рамках навчальної програми предмету «Основи здоров’я» для 5–9 класів, затвердженої Міністерством освіти і науки України, Васильченко Л.І., а також в рамках виховних годин для 10 класу Гамовою Т.В. Уроки проводяться у формі тренінгу. Тренінг — форма групової роботи, яка забезпечує активну участь і творчу взаємодію учасників між собою і з учителем.

      З 5 по 11 класи були проведені вступні тренінги. Учні були ознайомлені з метою курсу «Вчимося жити разом», структурою  та особливістю уроку-тренінгу. На занятті були використані найпопулярніші інтерактивні  методи, цікаві вправи та руханки, які забезпечують активну участь і взаємодію учасників

     Ці заняття спрямовані  на розвиток у дітей відповідного віку соціальних навичок, таких як: ефективне спілкування, співчуття, повага до прав людини, робота в команді, самоконтролю, керування стресом, розв’язання проблем, запобігання конфліктам і їх конструктивне розв’язання, протистояння негативним соціальним впливам.

     Учні отримають навички, які підвищать стійкість у складних життєвих обставинах, сприятимуть їх адаптації до нових умов, допоможуть знайти нових друзів і відновити душевний спокій.

     Будемо сподіватися, що після  тренінгових занять діти  почуватимуться більш упевненими, підвищиться рівень їхньої самоповаги та самоконтролю, у класі створиться особлива  атмосфера дружби, толерантності, довіри та підтримки.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Вчимося жити разом (2016 рік)"