"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Підготовка майбутніх першокласників

      «Бути готовим до школи - не значить уміти читати, писати, рахувати. Бути готовим до школи - значить бути готовим всьому цьому  навчитися». Під таким гаслом працюють вчителі початкових класів нашої школи.

      З 11 по 14 червня 2019 року на базі дошкільного навчального закладу «Казка» ведуться підготовчі адаптаційні заняття майбутніх першокласників. Метою проведення таких занять є: адаптація дитини до нового середовища; створення позитивного емоційно-психологічного клімату; формування емоційного середовища дитини; розвиток творчого мислення; організація роботи у сфері спілкування.

  У цьому році підготовчі заняття відвідує  33 майбутніх першокласника. Проводять заняття вчителі початкових класів Савченко  Наталя Олександрівна та Демидьонок Оксана Володимирівна, котрі навчають майбутніх учнів прислухатися до думки один одного, критично мислити, бути відповідальними та не боятись висловлювати  власну думку.

      Робочий день розпочинався з ранкової зустрічі на килимку, цікавих занять, театралізованих  розповідей, постановок, екскурсій та веселих розвивальних ігор на свіжому повітрі, роботи в групах та парах.    

     Завдання вчителів на цьому етапі - розвиток пам’яті, мислення, логіки, уваги, навичок читання та  письма у дітей дошкільного віку, створити позитивний, емоційний клімат у групі однолітків, в якій дитина розкривається, розквітне, як особистість, адаптація (фізично і психологічно) до майбутнього здобуття освіти  в школі.

       Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Підготовка майбутніх першокласників (2019 рік).