"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Перший дзвоник кличе до знань

     Перший дзвінок, початок нового навчального року - це свято учнів та вчителів, батьків та наших друзів, це свято, яке якимось неймовірним дивом об’єднує всі покоління.

     1 вересня по - особливому майорять айстри, пломеніють жоржини, розливаються пахощі троянд… І саме в цей день в Малотокмачанській гімназії пройшли заходи з нагоди Дня знань: для учнів 1 – го і 5 – го класів – на базі однієї із Запорізьких шкіл, а для учнів 2 – 4, 6 –10 класів - в дистанційному режимі.

     Кожного року в день знань на нашій освітянській квіточці з’являється нова пелюсточка – новий дзвінкоголосий перший клас.

      У черговий раз гімназія радо запросила і об’єднала всіх учнів, щоб набиралися мудрості і знань, щоб наповнювали своє серце любов’ю і добротою, щоб вчилися долати труднощі і впевнено крокувати до своєї мети. Директор гімназії Гамов О. Г. привітав всіх з чудовим святом 1 Вересня – Днем  Знань, який відкриває перед кожним з учнів нові обрії пізнання себе і світу захоплень, побажав всім учням, батькам, вчителям міцного здоров’я, наполегливості та успіхів у навчанні, щоб кожен з учнів, за допомогою вчителів та рідних, став доброю, освіченою людиною, яка вміє творити, примножувати,любити.

     Не обійшлося і без сюрпризів: старший товариш наших першокласників Пустовар Данило, учень 8 класу, провів з ними цікаву гру – квест, учні, які проживають за межами України, передали всім відеопривітання, а п’ятикласники молодшим друзям подарували святкові листівки із добрими побажаннями.

     Ну, а срібний дзвоник грайливо , весело, щасливо вперше задзвенів, скликаючи на уроки, в руках першокласниці Цапук Поліни  та п’ятикласника Рябошлик Дмитра.

      Свято доповнила фотозона та жвава музика. Такий теплий прийом підкреслює важливість та унікальність кожного учня, відчуття того, що на нього довго чекали.

     Сьогодні для України продовжуються тяжкі часи. Неоголошена війна зруйнувала найвищі мрії та плани, забирає  життя – юних, світлих, квітучих... Та ми продовжуємо свято вірити в те, що на подвір’ї Малотокмачанської гімназії вже зовсім скоро в дитячих руках лунатимуть переливи малинового дзвоника, клумби яскравітимуть трояндами, грушина своїми вітами зустрічатиме дітвору, а лелеки оберігатимуть освітню оселю та її мешканців від негараздів.

     Для школярів перший день осені став початком наполегливої праці на благо України.

     Перед старшими учнями ж відкриває незвідані дороги, цікавий шлях до подолання нових вершин і самостійного дорослого життя.

     Відчуття, які виникають першого вересня, неможливо порівняти ні з якими іншими відчуттями з нашого дитинства. День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей.

     Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Перший дзвоник кличе до знань (2024 рік)