"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Передноворічні дива

     Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора новорічних свят: Святого Миколая, Нового року та Різдва Христового, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай зустрічається з дітьми, щоб нагородити малюків за їх добрі вчинки. Найбільш щиро, з великим захопленням і радістю, сприймають це свято діти, бо Святого Миколая завжди вважали їх покровителем і заступником. Тож саме вони найбільше чекають цього дня.

    Святий Миколай – один із найшановніших з давніх часів в Україні християнських святих, його ще називають Миколаєм Чудотворцем.

     Миколай був реальною людиною, народився в заможній сім’ї. змалку мав чуйне серце, допомагав знедоленим. Після смерті багатих батьків увесь їхній спадок Миколай роздав бідним. Свою доброчинність він ніколи не виставляв на показ, ніхто з бідняків не знав, звідки прийшла їм допомога. На порозі своїх будинків бідні жінки, хворі й немічні люди, маленькі діти знаходили подарунки. Особливо Миколай опікувався малечею.

     Усе своє життя він присвятив добрим справам, людям. Миколай був шанованою людиною, дослужився до високого стану архієпископа. Здавалося б, він досяг усього, чого може можне бажати людина – багатства, поваги, високої посади. Своє життя він підпорядкував єдиній меті – служінню людям.

    Після смерті Миколая люди виявили, що всі, хто звертався до нього з проханням, отримувати допомогу. За чудеса, пов’язані з його іменем, люди визнали Миколая святим.

     Миколай Чудотворець опікується воїнами, водіями й тими, хто подорожує, є покровителем дітей, моряків і торговців.

     19 грудня за новим стилем – день Святого Миколая. Це свято завжди в Україні відзначали гучно. Супроводжувалось воно обрядовими діями, складовою яких були пісні, що прославляли Миколу Чудотворця. У деяких місцевостях їх ще називають миколаївськими колядками.

     Ось і в нашій школі, у п’ятницю, 18 грудня, відбулося це чарівне дійство: зустріч з Святим  Миколаєм. Особливий настрій панував не лише в стінах школи, але і на подвір’ї, бо саме цього дня, вранці, з неба сипали малесенькі сніжинки, мов нагадуючи про зиму та прийдешні свята.

     Ніхто з учнів не залишився осторонь святкування. Вранці чарівні янголята (Пустовар Аліна та Євгенія) привітали старшокласників зі святом, бажаючи всім здоров’я,  миру  та злагоди. А на годинах класних керівників,  учнів 1-4-х класів привітав сам Миколай (Пустовар Донило) зі своїми помічниками-янголятами (Пасічник Анна та Булавін Дар’я ) та дівчатками 4-А класу (Горова Аріна, Домбровська Маргарита, Ряднова Єлизавета), які доповнили святкову атмосферу піснею про Миколая. Всіх учнів початкових класів Миколай пригощав солодощами. Під час привітань, батькам  учнів, які показали  високі досягнення у навчальній  діяльності та батьків, які брали активну участь у житті класу та школи, були надіслані вітальні листівки.

     Також, під час привітань, 28 учнів  1-х-4-х класів отримали сертифікати – учасників шашкового турніру, а призери – грамоти (Пасічник Анна, Пустовар Данило, Ряднова Єлизавета).

     В цей день відбулася виставка декоративно-прикладного мистецтва у новорічному стилі. На ній було представлено безліч новорічних композицій, ялинки, виготовлені у різних техніках та ялинкові прикраси. Всі класи, навіть ті, які знаходилися на дистанційному навчанні (6-А, 6-Б, 5), долучилися до участі у виставці. Учні показали свої творчі здібності та креатив.

     Та і це ще не все. Напередодні свята, в четвер, у школі з’явилася новорічна красуня, яка засяяла своїми вогниками у п’ятницю вранці і додала святкового настрою школі. Біля ялинки було розміщено фотозону, яку підготували «творча гупа» вчителів (Квашина М.А., Цапук А.В., Моруга О.А)  та дівчатка 6-Б класу (Сиротенко Софія та Подольська Анастасія). Учні та працівники школи з веселим настроєм та радістю в очах фотографувалися.

      Адміністрація школи висловлює подяку всім учням та їх батькам, які долучилися до участі у відзначенні свята Миколая. Особливо хочеться подякувати за допомогу випускникам школи : керівнику цегельного заводу -  Дейнезі О.М. , директору КП «Відродження» - Рябець С.М., керівнику ОВК №88 – Чорному В.І., сільському голові – Малахатка А.М.

      Ще раз вітаємо всіх зі святами і нехай із новорічними вогнями і Різдвяною зіркою у кожну домівку неодмінно прийдуть міцне здоров’я, радість, тепло люблячих сердець, сімейний затишок і добробут, мир і злагода.

    Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Передноворічні дива (2020 рік).