"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Обласний фестиваль писанок «Писанковий рай»

       Писанка – одна зі стародавніх форм українського народного розпису, у якому наші пращури втілювали свої прагнення, віру.

       Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 24.11.2020 року № 1452 «Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2021 навчальний рік «, плану роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації на 2021 рік та плану роботи комунального закладу «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Запорізької обласної ради на 2021 рік, з метою пошуку та підтримки здібних, обдарованих, талановитих дітей та молоді; патріотичного  виховання дітей; збереження культурної спадщини в Україні; залучення учнівської молоді до кращих традицій національного мистецтва, подальшого розвитку та підтримки талановитих творчих колективів та окремих авторів, комунальним закладом  «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді» Запорізької обласної ради з  березня   до травня  2021 року було проведено обласний фестиваль писанок «Писанковий рай» в рамках Всеукраїнського конкурсу з писанкарства «Великодні писанки».

         На Фестивалі  було представлено 3000 експонатів , виконаних в таких техніках: традиційні та сучасні писанки, квіллінг, травлення, петриківський розпис, роботи із природного матеріалу, деку паж, бісероплетіння, пап’є-маше, дряпанка,валяння, плетіння, вишивка, артишок, темарф, різьблення, тощо. Роботи відзначалися високим рівнем майстерності, сладністю, оригінальністю. Виразністю, глибоким змістом та тематикою, різноманіттям, яскравістю.

         Наш навчальний заклад прийняв участь у цьому фестивалі. На конкурсі було представлено 9 робіт учнів 3-го класу Новака В. («Ромашки», «Чарівна квітка», «Мак», «Українські мотиви»), Головахи А. ( «Ніжність», «Писанка і підсніжники») та Лашко А. («Дівчинка», «Яйце-райце»).

         На підставі рішення обласного журі було визначено переможців обласного фестивалю писанок «Писанковий рай» та нагороджено дипломами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

        І місце посіли Новак  В. та Головаха А. , ІІ місце – Лашко А. Дякуємо батькам та класному керівнику Величко І.М.  за допомогу дітям у підготовці та участі в конкурсі.

        Вітаємо переможців!