"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика. Оріхівський районний краєзнавчий музей.

     30 травня 2014 року учні 6 класу, а 6 червня  учні 3 класу та частина учнів 1,2 класу відвідали Оріхівський районний краєзнавчий музей. Приміщення  музею збудовано у 1893 році у стилі українського класицизму другої половини ХІХ століття. До 1917 року в цьому приміщенні знаходилась міська управа, потім, Ревком, виконком міськради, районний народний суд, державний банк. В 1990 році приміщення передано Оріхівському районному відділу культури і туризму під історико-краєзнавчий музей. В музеї знаходиться близько 6 тисяч експонатів.

     Екскурсовод розповіла учням багато цікавого. Малюки побачили речі, якими користувалися у давні часи: кам'яні знаряддя праці,  монети, посуд, зброю (експозиція «Археологія»). Дуже цікаво було побачити учням народний одяг, чудові вишивані сорочки, рушники, яскраву українську кераміку, вироби з дерева, наприклад меблі, різьблену скриню, прикрашену орнаментом, старовинні  предмети побуту.

     Не менш захоплюючою була розповідь екскурсовода про ІІ світову війну (експозиція «ІІ світова війна»). Екскурсовод  звернув увагу на подвиг героїв Радянського Союзу, імена  яких пов’язані із звільненням села Мала Токмачка – В.С. Конобаєва та С.Ю. Білого.

     В музеї багато документів, книг, які розповідають про історію  нашого краю. Учні були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв'язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій рідній землі і створювали її красу.