"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Музична подорож Європою

Пісня з давніх-давен вважається невід'ємною частинкою кожного народу. Вона уособлює спогади про минуле, роздуми про сьогодення та мрії про щасливе майбутнє.

     «Земля зітхає ледве чутно, і прокидається від сну... І квітень нам дарує чудо, навкруг малюючи  весну. Це чудо - в усмішках чарівних, у морі квітів навкруги».  Ось такими словами розпочали свій виступ для учнів 3-11 класів артисти  КЗ «Запорізька обласна філармонія» ЗОР.

     Під час концертної програми учні поринули у незабутню подорож    
Європою,  якою їх вела за собою  чарівна, захоплююча музика.  

     Подорож розпочалась, звичайно ж, з України: це були  розповіді ведучої про величаву Хортицю, походження і назву старовинного струнного інструменту – бандури та виконання на ній музичних композицій.

     Розповіді про мальовничі куточки нашої рідної землі у поєднанні з музичними номерами перехоплювали подих у всіх присутніх.

      Ну, а далі зануритись у колорити  української, іспанської, французької, італійської музики допомоли солістки Юлія Якса, Поліна Гонтарь, Ольга Беженарь, Микола Квєтков, Анна Миронова. Та не менш цікавими були номери Марини  Євченко – виконавиці оригінального жанру.

     Концертна програма дала змогу учням долучитися до живого мистецтва, зануритися у прекрасний світ музики, пізнати часточки з культури европейських країн. 

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Музична подорож Європою (2018 рік).