"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Мова - то є дзеркало душі

     «Найкращий оратор той, хто своїм словом і навчає слухачів, і приносить задоволення, і справляє на них сильне враження», – стверджував Цицерон.  Саме таких найкращих ораторів об’єднав Міжрегіональний фестиваль ораторського мистецтва  «Заговори, щоб я тебе побачив».

     У змаганнях із красномовства взяла участь  юна,  талановита, завзята, залюблена у слово учениця 5 - го класу Малотокмачанської гімназії  Яськова Аліна під наставництвом класного керівника Остряниці Олени Дмитрівни та вчителя зарубіжної літератури Васильченко Лілії Іванівни.

     Всі  учасники представляли,  записаний та розміщений на відеохостингу YouTube, публічний виступ із попередньою підготовкою на одну із запропонованих тем відповідного блоку.

     Юні оратори  висловлювали думки про гідність, свободу, щастя, силу і слабкість, про секрети досягнення успіху та сенс життя. Але найбільше емоцій викликали згадки про рідне місто, село, вулицю, будинок, школу, друзів і мрії про повернення додому. Учні та учениці не боялися висловлювати свої почуття; змусили задуматися і переосмислити деякі істини.

     Дебютантка Яськова Аліна в номінації «Немає нічого сильнішого за слово» ( тема виступу "Що мені приносить радість")   отримала підсумкову оцінку "Лауреат ІІ ступеня".

     Було багато учасників, та головне, що всіх було почуто, що жодне слово не пройшло поза увагою. Юні українці довели, що «найбільша цінність оратора ‒ сказати не тільки красиво, а й розумно і мудро".

     Аліна Яськова – «Що мені дарує радість?»