"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Міжнародний учнівський конкурс юних істориків «Лелека»

         Міжнародний учнівський конкурс юних істориків «Лелека» слугує популяризації історичних знань серед учнівської молоді, розвитку дослідницьких здібностей учнів, патріотичному вихованню школярів та формуванню у них історичної пам’яті.

         Цього року конкурс відбувся 20 березня. Двадцять учнів 7-11 класів взяли в ньому участь. Як завжди завдання вимагали напруженої роботи: визначення хронологічної послідовності подій, аналіз історичних джерел, візуалізація пам’яток та персоналій. Роботи виконано, відповді відправлено, а завдання ще обговорювали, узгоджували, щоб не залишити сумнівів.

         І ось надійшли результати. Вони засвідчили, що учні, які долучились до участі у конкурсі, захоплені історією та володіють глибокими знаннями. Переглядаючи нагороди, ми побачили, що 7 учнів  отримали диплом «Золотий лелека»: 9 клас - Анікєєва Владислава, Гуза Єлизавета, 10 клас - Анікєєва Валерія, Васильченко Владислав, Надрічна Олена, 11 клас Каїра Анна, Остряниця Катерина, диплом  «Срібний лелека» отримала  Грицаненко Вікторія учениця 7-А класу, диплом «Бронзовий лелека» отримали учні 7-А класу Горюнова Ірина і Будько Юлія, 10 класу Литвиненко Наталія, 11 класу Шарай Катерина.

         Для учнів 11 класу участь у конкурсі стала сходинкою до ЗНО, а учні 7-го класу зрозуміли, що попереду багато напруженої роботи і тоді успіх не забариться.

         Вітаємо юних знавців історії, бажаємо успіхів надалі.