"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Міжнародний день Землі

     22 квітня світова спільнота відзначає  Міжнародний день Землі, покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.

     День – нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може замислитися над тим, що вона  може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість.

     Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, і кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево та ін.

     У нашій школі  протягом навчального року організовуються  і проводяться заходи, що спрямовані на формування екологічної свідомості учнів: конференції, диспути, захисти екологічних проектів, ведеться пошукова та агітаційно-пропагандистська робота. У закладі відбулись акції: “Посади і збережи дерево”, “Парад квітів біля школи”, “Очистимо планету від сміття”, “Екологічна стежка”,  “Флора України – компас у зеленому світі”, “Чиста Україна – чиста Земля”. У проведенні акцій  беруть участь і учні, і педагоги, і  працівники технічного персоналу.

     Цими квітневими днями працівники школи  прибирали шкільну територію  від сміття, обкопували дерева на шкільних ділянках, доглядали за клумбами, висівали однорічні та  насаджували нові багаторічні квіти, упорядковували трав’яні газони, проводили підчистку та обрізку дерев і кущів.

     День Землі - це спеціальний час, який призначений, щоб привернути увагу всіх людей до усвідомлення планети Земля як їх спільного дому, відчути нашу всеземну спільність і взаємну залежність один від одного.

     Якби  кожна людина на клаптику своєї землі зробила все, що вона може, яка б прекрасна була  наша Земля!

    Переглянути відео можна за посиланнями Міжнародний день Землі та Дистанційне заняття до Всесвітнього Дня Землі.

     Фотоальбом можна переглянути за посиланням Міжнародний день Землі (2021 рік)