"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Міжнародний день музеїв

     18 травня – Міжнародний день музеїв. Музей і школа за метою своєї діяльності традиційно мають багато спільного: вони прагнуть виховувати почуття патріотизму, свідоме ставлення до надбань світової та вітчизняної науки і культури; розвивати мислення, творчі здібності та певні практичні навички, стимулювати творчу активність особистості.

     Цього дня директор школи Гамов Олександр Григорович провів для учнів першого класу екскурсію у вигляді подорожі, де вони ознайомилися з експонатами шкільного історико – краєзнавчого музею просто неба. Діти були в захваті від побаченого і почутого, адже вперше побачили старовинні знаряддя праці, будівельні матеріали та обереги школи.

     Для учнів 4-х класів була проведена екскурсія до пам’ятного знаку «Врятоване поле» та місця бою за звільнення села Мала Токмачка. Під час екскурсії учні дізналися про героїчний подвиг односельчан, які у вересні 1943 року ціною власного життя розмінували шлях для просування радянських військ. Також ознайомилися з історією визволення с. Мала Токмачка від нацистських загарбників та за що командир батареї  150-го гвардійського винищувально-протитанкового артилерійського полку С.Ю.Білий отримав нагороду – Герой Радянського Союзу.

    Також у цей день у Оріхівському краєзнавчому музеї відбулося засідання за «круглим столом» до Міжнародного дня музеїв: «Майбутнє музеїв: відновлення і переосмислення». Щирі слова вітання з нагоди свята присутнім висловили заступник міського голови Середа С.В., начальник відділу культури Качур О.Д. провідний зберігач фондів музею Світлана Коваленко розповіла присутнім про нові підходи до організації роботи музеїв у складний пандемічний час, інноваційні методики для залучення молоді та школярів. Своїм  досвідом використання музеїв у навчальній та виховній роботі ділилися присутні. Виступи доповнювалися переглядом відео та презентацій.

     За багаторічну працю керівники музеїв отримали «Подяку» та квіти. Цікавою стала  екскурсія до оновленого залу музею «Оріхівщина на зламі віків» та новоствореної силами волонтерів експозиції присвяченій подіям сьогодення.

     Фоторепортаж можна переглянути за посиланнями Екскурсія першокласників (2021 рік) та Екскурсія четвертокласників (2021 рік)