"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Квест-гра для учнів 2-Б класу «Пригоди у чарівній країні Української мови»

     «Ніжна, мила, світанкова, ясна, чиста, колискова, мелодійна, звінкотюча,  дивна, радісна, співуча, лагідна, жива, казкова, красна, чарівна, шовкова, найдорожча, добра, власна, мудра, сонячна, прекрасна, солов'їна, барвінкова, українська моя мова!..»

     Саме такими словами учні 2-Б класу розпочали квест-гру під гаслом «Пригоди у чарівній країні Української мови».

     Мета квесту була розширити знання дітей про рідну українську мову, про її значення у житті кожного із нас. А також показати  красу і мелодійність української  мови за допомогою народної творчості, творів письменників. Збагатити мовлення учнів та виховати любов до рідної мови.

     На початку заходу з’явився лист, від казкового героя. В листі було запрошення до казкового королівства  «Шести царств» та інструкція проходження квест-гри.

     Гра складалася з 6 зупинок: «Мова калинова», «Шифрувальник», «Пазлик», «Прислів’я», «Загадкова» та «Знайди слово». Клас було об’єднано в дві команди «Пізнайки» та «Всезнайки».

     На кожній зупинці учні виконували певні завдання. За правильне виконання учні отримували зірку. Гра проходила в швидкому темпі, оскільки кожна з команд хотіла першою зібрати більше зірок. Але по закінченню гри підрахувавши  зірки кожної команди виявилося, що перемогла «дружба».

     В результаті,  учні отримали позитивні емоції, збагатили мовленнєвий запас, побачивши і зрозумівши, що українська мова дійсно багата, красна, співуча, різнобарвна.

     Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Квест-гра для учнів 2-Б класу «Пригоди у чарівній країні Української мови» (2021 рік)