"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Кваліфікаційна атестація з дзюдо

          З грудня місяця 2018 року у школі розпочала свою роботу секція дзюдо під керівництвом тренера,  майстра спорту з дзюдо Чірко Віктора Олексійовича. Дзюдо - це один з видів спортивної боротьби, призначений в основному для самооборони. Дзюдо допомагає вдосконалювати себе, своє тіло і розум. Недарма кажуть, що сильного може перемогти розумний. Найголовніше, що ви можете придбати, займаючись дзюдо, - це впевненість у собі та дисциплінованість, яка, в свою чергу, виробляє сильний характер, а значить, будує сильну , непохитну особистість.

         15 листопада 2019 року  учасники секції дзюдо здають свої перші атестаційні екзамени. Для  групи молодших учнів , а це:  Чорний І., Пустовар Д., Остряниця О., Булавін Н., Пелешко Д., Лехасенко С., Череп М., Будько О., Нікітенко Е., Новак В., Сєргєєв О., Єгорова Д., Шкарупило О., Лашко А., Коваль С., Баюра Н., Домбровська М., Рябошлик М., Бутурлін І., Алєксєєв Д., Пелешко А., Алєксєєнко А., Просалова У. залік відбувся у вигляді гри, що має назву -  «Хвостики». Змагання проводились в групах, кожен з учасників прийняв участь у двох поєдинках. Змагання були організовані  тренером з дзюдо Чірко В.О. при підтримці ради з фізичної культури школи. По завершенню ігрових змагань учні молодшої групи були нагороджені медалями та грамотами.

         Також, цього дня відбулась  кваліфікаційна атестація  на отримання жовтого поясу учнями старшої групи. У кваліфікаційній атестації взяли участь Чучко А., Плужнік В., Шкаран Д., Оберемок М., Клименко Д., Жигало Д., Волошенюк Д., Палько А. , випускник нашої школи Оберемок О. Кваліфікаційна атестація передбачала аналіз результатів фізичної підготовки спортсменів (підтягування на високій перекладині, згинання та розгинання рук в упорі лежачи, піднімання тулуба в сід за 1 хв.), та демонстрація перекидів вперед та назад, демонстрація різних видів страховки при падінні та базових прийомів, що використовуються під час боротьби з озвученням назви цих прийомів на японській мові.  Прийняти кваліфікаційну атестацію у старшої групи були запрошені  Крот Марина (майстер спорту, срібна призерка чемпіонату Європи, чемпіонка України ) та Моісей Олександр (майстер спорту міжнародного класу, переможець кубка Європи, чемпіон України). По завершенню  кваліфікаційних іспитів, за рішенням атестаційної комісії, вихованці старшої групи отримали жовті пояси та сертифікати.

         До здачі кваліфікаційних іспитів спортсменів, що займаються у секції дзюдо,  готував тренер - майстер спорту з дзюдо Чірко Віктор Олексійович.

         До участі у ігрових змаганнях «Хвостики» та кваліфікаційній  атестації учнів старшої групи були запрошені спортсмени з міста Оріхова – вихованці тренера з дзюдо Чірка В.О.

         Підтримку у проведені змагань надала  Запорізька  обласна Федерація дзюдо, генеральний директор ТОВ « Мала Токмачка» Курман С.І.

         Вітаємо усіх учасників – переможців! Бажаємо наснаги, витримки та подальших спортивних перемог.

        Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Кваліфікаційна атестація з дзюдо (2019 рік).