"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

… Є така професія – Батьківщину захищати

… Є така професія – Батьківщину захищати

В плані організації шефських зв’язків 27 квітня 2011 року делегація Оріхівського району у складі голови Оріхівської РДА В.А. Ємельяненка, голови районної ради К.В.Дудніченко, їх заступників, голови Оріхівської районної організації ветеранів війни та праці Галушки В.М., представників молоді району відвідали військову частину А 1978 55-окрему артилерійську бригаду в місті Запоріжжі.

Нашу школу представляли учні 11 класу – Васильченко Анна, Пругло Роман, учень 10 класу – Байбара Олександр. З першої хвилини перебування на території частини вразила дисципліна і порядок, глибокий патріотизм і відданість почесній справі військовослужбовців.

Зустріч почалася з екскурсії по алеї Слави, де гості ознайомилися з історичним бойовим шляхом частини, потім – перегляд фільму про навчання та бойову підготовку військовослужбовців.

З огляду території частини, навчальних аудиторій, казарми, спортивного залу і майданчика, сучасного тиру, зрозуміло, що командним складом ведеться велика робота по формуванню військової виправки і вихованню майбутніх захисників Батьківщини.

Ми переконалися, що військовий – це професія героїчна, а служба в армії – почесний обов’язок. Це вселяє бажання бути вірним і відданим українському народові, обороняти Батьківщину, захищати її суверенітет, цілісність і недоторканність, сумлінно і чесно виконувати військовий обов’язок.

Учні школи сподіваються на продовження шефських зв’язків з військовою частиною у майбутньому.