"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Екскурсія молодших школярів

     Після важкого навчального року в учнів настає один із цікавих періодів навчального процесу. А  саме навчальні екскурсії, які планує кожен класний керівник індивідуально для свого класу. Учні молодших класів зі своїми класними керівниками та вихователями пройшлися екологічними стежинками села та його околиць.

     Так 29 травня учні 2-А та 2-Б класів мали змогу відвідати сільську пекарню, засновану ТОВ «Мала Токмачка», а 30  травня сільську перукарню.

     Під час екскурсії  до пекарні, пекар – Чемерєва Лідія Миколаївна, випускниця нашого навчального закладу, розповіла учням про те, як випікається хліб, які обсяги його постачають для організації харчування працівників ТОВ «Мала Токмачка», які хлібобулочні вироби можуть придбати токмачани в магазині «Токмачаночка». Також Лідія Миколаївна ознайомила з технічним забезпеченням пекарні (машина для змішування тіста, печі, форми для випікання), особливостями готування та випікання хлібобулочних виробів.

     Під час екскурсії учні зрозуміли, що робота пекаря складна та відповідальна, що для того щоб випекти смачну здобу, потрібно чимало зусиль та вмінь.

     Професія перукаря теж є не менш важливою. Професія перукаря схожа на роботу художника, який створює на вашій голові справжні шедеври. А ще майстер зачіски виконує роль лікаря, який піклується про стан вашого волосся, про це учням розповіла перукар - Пругло Яна (випускниця нашого навчального закладу).

     Під час екскурсії, вона ознайомила учнів з перукарськими інструментами (різноманітні ножиці та розчіски, фен, плойки…) та косметичними засобами по догляду за волоссям, а також з такими термінами, як «перукар» та «клієнт». В ролі клієнтів побували й наші учні: Лось Аліна та Старіченко Христина, які залишилися задоволені новими зачісками.

     Екскурсія до перукарні була цікавою для дітей, вони отримали багато нових вражень.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Екскурсія молодших школярів (2017 рік).