"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Дорога на Запорозьку Січ

     Важливим чинником формування національної свідомості учнів є вивчення історії рідного краю. Саме з її вивчення починається починається усвідомлення високих понять «Батьківщина», «патріотизм» тощо. Рідний край – це, мала Батьківщина, яка уособлює певну територію, з якої кожна людина починає свідоме життя і формує власний світогляд.

      Отже з метою розширення знань з історії рідного краю та патріотичного  виховання була організована поїздка до Національного заповідника «Хортиця». Учні  ознайомилися з історією легендарного острова Хортиця, відвідали екскурсію  «Дорога на Запорозьку Січ», поринули в далекі козацькі часи, відвідали музей під відкритим небом, де було реконструйовано частину Запорозької Січі ХVII століття, а саме: козацькі курені, січова школа, будинок кошового отамана, церква. Всі в захваті від побаченого! Саме в цьому заповіднику знімали фільм «Тарас Бульба».

      Глядачам було продемонстровано козацькі забави та розваги, яскраві костюми, трюки на породистих конях, навички володіння батогом – все це у виконанні  бравих козаків.

      Активну участь в організації екскурсії взяли: Палько Світлана Василівна, Волошенюк Алла Миколаївна та Лось Юлія Володимирівна. Дякуємо, шановні батьки, за підтримку та чудові спогади!

       Наша подорож – це не просто організація дозвілля учнів, а й поєднання з навчанням в інтегрованій формі. Додому всі поверталися втомленими, але задоволеними – в спогадах та планах на майбутні подорожі.

       Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі  Дорога на Запорозьку Січ (2019 рік).