"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

До уваги учнів і батьків

Навчання в школі — це час відкриттів та нового досвіду для дітей. Добре, коли поруч є вчителі, які готові бути наставниками і допомагають учням реалізувати задумане. Учитель - людина, чиї знання і культура стають для дітей прикладом. Він - організатор освітнього середовища, вихователь, правознавець, дипломат, психолог.

  Завершення навчання в школі – це свято для великої шкільної родини,  адже можна порадіти успіхам і досягненням дітей і їх наставників.  

  Традиційний погляд на школу полягає в тому, що вона повинна давати міцні знання. Але в сучасних умовах, коли кількість нової інформації постійно зростає, такий підхід стає обмеженим. Та сьогодні ми говоримо  про новий освітній результат - розвиток особистості. Знання стають засобом, а не метою. Людина з розвиненим мисленням є не рабом знань, а їх володарем. Таким чином, ключове питання  школи не в тому, який обсяг засвоєних учнем навчальних знань, а те, як знання сформували в учня здатність мислити, вести продуктивну дослідницьку діяльність.

  Важливим компонентом освітнього процесу є оцінювання. Річні оцінки -  це не бали, а рекомендації для учня та батьків щодо того, куди потрібно направляти зусилля, щоб досягти кращого результату. При такому підході педагоги не використовують негативні формулювання типу «не опанував» чи «не може». Їх замінюють фразами на зразок «потребує подальшого вдосконалення у...». Таким чином акцент робиться на позитивній динаміці досягнень дитини.

    Сьогодні, підводячи підсумки в навчальній діяльності, ми можемо сміливо стверджувати, що значна частина учнів школи плідно працювали і мають високі результати. Похвальними листами за високі досягнення в навчанні нагородженні : Гнусин Д., Горова А. ( 3а кл.), Остраница О., Пасічник А.(3б кл.), Воленко С., Подоляк Д., Ремига М., Якубець А.(4 кл.), Палько А. ( 5б кл.), Заяц К.( 7 кл.), Грицаненко В, Доценко С.( 8 кл.), Анікєєва В.( 10 кл.), а  Заяц А. закінчила навчання в 9 класі з відзнакою.

   У новому навчальному році юних першокласників до Країни знань поведе вчитель початкових класів Старіченко Юлія  Валеріївна, а нових п’ятикласників  в свої  теплі  обійми прийме вчитель зарубіжної літератури та основ здоров’я  Васильченко Лілія Іванівна.   

     Завершення навчального року дав початок найбезтурботнішій порі дитинства – літнім канікулам, тому бажаємо всім дітям гарного відпочинку, а цьогорічним випускникам - гарно скласти  іспити та здійснення мрій!

       А для того, щоб літній відпочинок був безпечний, всі учні повинні керуватися Пам’яткою для учнів КЗ « Малотокмачанська ЗОШ І – ІІІ ст.» на період літніх канікул, наданою класними керівниками.

       На початку 2020 – 2021 н.р.  в 2 – 11 класах буде проведене вхідне оцінювання учнів з метою діагностування рівня навчальних досягнень за попередній рік та планування подальшої роботи із систематизації, узагальнення та закріплення навчального матеріалу, що вивчався учнями дистанційно. Підручники залишаються в учнів для повторення тем, які вивчалися під час карантину, а нові - школярі отримають після  коригуючих занять.