"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День Соборності України

     День Соборності є однією з найважливіших дат в історії українського державотворення.

      22 січня з ініціативи учнівського самоврядування школи та учнів 11 класу відбувся флешмоб «Живий ланцюг єднання» до Дня Соборності та Свободи України.

     Цього дня усі учні від найменших першокласників до випускників-одинадцятикласників,  тримаючи державний прапор створили нерозривний,  символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.

     За розкладом пройшли тематичні виховні години: «Ми – українці» в перших класах, «День Соборності України» з переглядом мультимедійних презентацій  в 2-5 класах, «Україна-держава соборна, одна на всіх, як оберіг» в 6-8 класах. Класні керівники підійшли до цього креативно і творчо. Учні не були сторонніми спостерігачами, а взяли активну участь: вони створювали міні-презентації, готували повідомлення для однокласників, виконували інтерактивні вправи для розуміння поняття «соборність».

     Проведені заходи, подарували розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі День Соборності України (2020 рік).

     Відеосюжет можна переглянути за посилнням День Соборності України 2020