"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День села ( Знайомство з історією)

     В останній час існує тенденція створення музеїв просто неба, де встановлені експозиції ремесел та видів діяльності,  характерних для відповідної місцевості та часу.

     Вже багато років за традицією напередодні Дня визволення села нове покоління наших учнів – першокласників запрошується на екскурсію до шкільного краєзнавчого  музею.

     Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш повз його, то відчуваєш, як дух часів, що минули, наповнює тебе. Так,  вже понад 10 років подвір’я нашого навчального закладу прикрашають експозиції музею.

     Цього року директор  гімназії Гамов Олександр Григорович провів для учнів першого класу екскурсію у вигляді подорожі, де вони ознайомилися з експонатами шкільного історико – краєзнавчого музею просто неба. Діти були в захваті від побаченого і почутого, адже вперше доторкнулися до старовинних знаряддь праці, будівельних матеріалів та оберегів школи. Ця екскурсія надала можливість учням зазирнути в історію та стати свідком тієї чи іншої епохи.

     Фоторепортаж можна переглянути за посиланням День села ( Знайомство з історією) (2021 рік).