"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День села в рідній школі

     День села - це свято тих, хто тут народився, тих, хто приїхав здалеку і залишився тут назавжди, тих, хто народив тут дітей та виховує онуків, тих, хто не уявляє свого життя без рідного села.

     Малотокмачанська земля овіяна духом свободи, окроплена кров’ю наших пращурів, уславлена працею хліборобів і прекрасна будь-якої  пори року своєю особливою, лише їй притаманною красою.

     Наше село – земля особливої долі, особливих людей, особливої історії. Історії легендарної, давньої, героїчної.

     Напередодні свята, 16 вересня, учні 6-А та 6-Б класу разом із вчителем історії Домбровським  Віктором Миколайовичем побували на екскурсії пам’ятними місцями села Мала Токмачка, приуроченій до святкування Дня села 18 вересня.  Вони познайомилися з пам’ятним знаком біля будинку культури, пам’ятним знаком у формі серця, відвідали меморіальний комплекс, присвячений воїнам односельчанам-визволителям нашої  Малої Токмачки,  згадали історичні умови заселення даного регіону України, легенди про походження назви рідного села, імена та справи славетних земляків.

    Також, у рамках щорічних заходів, присвячених звільненню села, було організовано екскурсію для 4-х класів «Вулицями рідного села», віртуальну мандрівку «Історичними стежками рідного краю», мистецьку майстерню «Краса села очима дітей» (1-4 класи), було підготовлено фотозону «З любов’ю до рідного села».

    День села – це важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості.

    Таке свято дає громаді надію на краще життя і спонукає людей вірити в себе і свої можливості.

    Тож бажаємо селу розквіту, громаді – міцного здоров’я і добробуту, взаєморозуміння і злагоди.

    Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі День села в рідній школі (2020 рік).