"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День села (Стежинками пам’яті рідного села)

     Найдорожче для людини – рідний край! Він починається із батьківського порога, де народилися, звідки пішли у світ, зі стежини до хати, що ніжно стелиться в садочку, з маминої пісні. Для усіх нас найдорожче, найкраще у світі наше рідне село. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть і працюють наші батьки. Тут корінь нашого славного роду українського. Це найрідніше місце на землі. Ми живемо в історії, живемо історією свого краю, свого роду. 

     Так , 15 вересня учні 3-го класу разом із класним керівником Орловською Валентиною Миколаївною здійснили екскурсію вулицями рідного села та поклали квіти до Меморіального комплексу. Під час подорожі учні дізнались про відомих людей, героїв нашого села: Конобаєва В.С. (Герой Радянського Союзу, заступник командира ескадрильї 291-го винищувального авіаційного полку 265-ї винищувальної авіаційної дивізії 8-ї повітряної армії Південного фронту) та Білого С.Ю. ( командир батареї 150-го гвардійського винищувально-протитанкового артилерійського полку 5-го гвардійського кавалерійського Донського козацького корпусу гвардії). Школярі, відвідавши меморіальний комплекс, присвячений воїнам односельчанам-визволителям нашої  Малої Токмачки,  згадали історичні умови заселення даного регіону України, легенди про походження назви рідного села, імена та справи славетних земляків.

     До покладання квітів на меморіальний комплекс долучились також учні 1-го, 2-го та 4-го класу.

     День села – це важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості. Таке свято дає громаді надію на краще життя і спонукає людей вірити в себе і свої можливості. Тож не забувайте історію нашого села, шануйте звичаї та традиції, бережіть пам’ять у серцях…

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі День села (Стежинками пам’яті рідного села) (2021 рік).