"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День Перемоги

     З настанням весни відроджується все навколо. І так було завжди. З надією в далекому 45-му чекали травня мільйони людей. Душа боліла і водночас раділа, бо відчувала, що невдовзі людським катуванням настане кінець.

     9 травня… Щороку в цей день ми відзначаємо День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Традиційно цього дня біля Меморіального комплексу загиблим воїнам у центрі села відбувся мітинг, у якому також взяли участь педагогічний та учнівський колектив нашої школи.  З гордістю кращі учні несли почесну варту та покладали гірлянду до меморіалу загиблих воїнів. Мітинг відкрив сільський голова Малахатка А.М., привітавши всіх зі святом . Зі словами вітання до всіх присутніх звернулися - голова ветеранської організації села Носенко А.М.,  лейтенант внутрішньої служби ДУ «Оріхівської виправної колонії (№ 88)» Машков Д.О., учні нашої школи. З молитвою та словами пам’яті про загиблих звернувся настоятель Свято-Вознесенського  храму  отець Іоанн. Ведучі урочистого мітингу, Шевченко Р.О. та Пустовар Н.С., наголосили на тому, що не щезне з пам’яті людської, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога.

     По закінченню  мітингу працівники Малотокмачанської сільської ради пригощали всіх присутніх солдатською кашею.

     Малотокмачанський сільський будинком культури порадував гостей святковим концертом за участю аматорів художньої самодіяльності села: аматорський фольклорний колектив «Токмачаночка, молодіжний гурт «Спецефект», учні нашой школи: Остряниця Катерина, Отрішко Анна, Анікєєва Валерія та Анікєєва  Владислава, Васильченко Даріна, Аніщенко Олег, Пасічник Анна, Паращук Петро, Грицаненко Вікторія, Каптьол Станіслав, Коваленко Євген.

     Зараз ми, як ніколи,  усвідомлюємо,  що таке війна. В наш час, коли ми бачимо перед очима кадри телевізійних новин з зони АТО, то розуміємо, що вислів «душу й тіло ми положим за нашу свободу» став для сучасної української нації не просто словами з гімну, це стало станом душі.

     Фоторепортаж ви можете переглянути за посиланням: "День Перемоги (2018 рік)".