"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Cвято Знань у нашій школі

     1 вересня - особливий день у житті кожного школяра. День, з якого починається дорога в майбутнє для кожної людини.

     Радісна, піднесена атмосфера панувала на подвір’ї Малотокмачанської загальноосвітньої школи. Свято Першого дзвоника об’єднало педагогів, батьків, учнів, гостей у дружню шкільну родину. День знань – справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності. Розпочинається новий навчальний  рік, який завжди означає відкриття нової осяйної дороги – дороги до знань, до нових звершень.У 2016-2017 навчальному році наша школа гостинно відкрила двері для 20 допитливих і непосюдичих дітлахів, які ще донедавна були дошкільнятами. Гучними оплесками зустріли першокласників, яких привела на лінійку перша вчителька  Остряниця Олена Дмирівна - талановита, творча, невтомна чарівниця дитячого настрою і святкових розваг. Вони із задоволенням приєдналися до шкільної родини і розповіли про себе у віршах.  Хвилювалися й випускники, адже це їх остання першовереснева лінійка в рідній школі. Невдовзі  вони стануть дорослими і покинуть свою другу домівку – школу

      Почесним гостем котра щиро та радісно привітала всіх зі святом була інспектор відділу освіти Оріхівської РДА, випускниця школи Московка Оксана Анатоліївна.

      Вже стало традицією, що учні нашої школи беруть участь у шкільних конкурсах: «Учень року», «Лідер  року»,  «Кращий спортсмен року»,  «Кращий  клас по самообслуговуванню», «Кращий читач року», «Кращий щоденник року». А для молодших школярів протягом багатьох років проводиться гра-подорож. В цьому навчальному році вона проходитиме під назвою «Діти України – майбутня гордість нації». Цю традицію ми продовжимо і в 2016-2017 навчальному році. Переможців шкільних конкурсів вже чекають нагороди.

     Право дати перший дзвінок було надано  учням першого класу - Алексєєнко Данилу, Ремизі Марії та учням одинадцятого класу -  Кравченко Світлані і Булавину Дмитру.

      З гордістю і натхненням працюють в нашій школі вчителі. За шкільною традицією відзначимо ювілярів-працівників: Гамову Тетяну Василівну (педагогічний стаж роботи в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» становить 35 років), Рябуху Любов Віталліївну (педагогічний стаж роботи в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» становить 25 років), Московку Світлану Володимирівну  (педагогічний стаж роботи в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» становить 15 років), Демидьонок Оксану Володимирівну  (педагогічний стаж роботи в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» становить 5 років), Чучко Тетяну Іванівну (трудовий стаж роботи у нашій школі Тетяни Іванівни становить 40 років), Васильченко Наталю Костянтинівну (трудовий стаж роботи у нашій школі Наталі Костянтинівни становить 30 років).

     У народі кажуть: «Де народився, там і згодився». Саме тому сьогоднішній день був визначним і радісним святом для наших молодих колег, адже він знаменував початок педагогічної діяльності, досягнення нових успіхів на освітній ниві. Отже, в цей день ми вітали і радісно прийняли  у нашу велику ,дружню шкільну родину вихователів групи продовженого дня – Чубенок Світлану Юріївну та Лось Юлію Володимирівну;  вчителя хімії та біології – Кравченко Катерину Анатоліївну,   вчителя початкових класів , педагога – організатора -  Квашину Марину Анатоліївну, вчителя фізики та математики Коломоєць Миколу Михайловича, який  продовжить свою педагогічну діяльність у класах вечірньої форми навчання.

     Змінюється час, дні, місяці, роки стрімко линуть вперед. У освітній діяльності наслідування та передачі кращих педагогічних звершень – це необхідність часу, тому цього святкового дня, особливі слова подяки були адресовані вчителям початкових класів Петренко Любові Михайлівні, Дротянко Тетяні Володимирівні, а також незмінному  бібліотекарю , Оберемок Ользі Михайлівні.

     Вони  багато років творчо, натхненно, завзято, оптимістично працювали в нашій Малотокмачанській школі , та в цей день завершили свою трудову діяльність.

     І як завжди, не обійшлося без  театралізованого виступу наших юних акторів. Це була гумористична, цікава сценка про нові пригоди Стецька (ролі виконували: Стецько - Коваленко Ярослав, Хлопчик – Оберемок Олександр, Володарка країни Знань – Анікєєва Валерія).

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Свято Знань у нашій школі (2016 рік)".