"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Читати – це чудово!

Читати – це чудово!

10 березня в районній дитячій бібліотеці відбулося свято – другий етап конкурсу «Найкращий читач України – 2011». В ньому взяли участь переможці першого етапу, що проходив у шкільних і сільських бібліотеках району. Учасниками другого етапу від нашої школи стали Харченко Анна, учениця 6 класу та Кривицька Яна, учениця 7 класу.

За умовами конкурсу учасники повинні були представити улюблену книгу чи героя, анкети, заповнені ними, які розкривали їх читацький кругозір, представити свої читацькі щоденники, дати правильні відповіді на літературній вікторині. Юні книгомани тонко відчувають характер та настрій героїв, багато читають, вміють передати зміст, головну думку.

Почесний гість свята, переможець конкурсу 2009 року, фіналіст обласного конкурсу Антон Кащенко відзначив щоденник нашої Яни Кривицької. Наші учасниці були нагороджені дипломами за участь та солодкими подарунками.

Людина, для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою, спустошеною. Як не можна жити без повітря, води та хліба, так не можна жити і без книги. Недарма і прислів’я є: «Хліб годує тіло, а книга — розум».