"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Чарівне слово митця завжди у наших серцях

          З любові до рідного слова, матері-землі починається людина. Не можна не любити те, чого не знаєш. Пізнання історії свого народу й любові до нього нерозривні.

          Тому в пору, коли розквітають тюльпани, а вишні вбрані як наречені, ми мали змогу протягом декількох років зустрічатися із творчою людиною, яка шанує свій рідний край, вивчає його історію, оспівує нашу землю.

          Нам зажди було і є ким пишатися, а особливо щирою, творчо обдарованою, талановитою людиною, нашим митцем Іваном Васильовичем Левченком. Щороку поет-земляк радо відвідував нашу школу, щоб зустрітися, поспілкуватися , познайомити учнівську молодь із своєю творчістю.

          Поезія його особлива, мова співуча, а проблеми, які порушує автор, хвилюють душу кожної людини. Його поезія – це сходинки душі, чарівна і неповторна мелодія. Коли чуєш або читаєш поетові рядки, слова, то неначе музика відбивається в нашому серці.

          Світ поезії та публіцистики Івана Левченка, немов дорогоцінні перли, що виблискують красою та неповторністю живою джерельною водою рятують від спраги. Під час таких творчих зустрічей ми мали нагоду припасти до цілющого поетичного джерела сучасника, кожна душа просвітлялась і запалювалася іскоркою вдячності і гордості за поета рідного краю, який своєю творчістю щоразу доводить, що тільки з любові до рідної землі, матері, людей народжується поет і поезія.

          Через обставини, які склалися нині в країні, ми не можемо організувати традиційну весняну зустріч з Іваном Левченком. Та не сумуємо, тому що живе поетове слово як солов’їний спів завжди звучить в аудиозаписах.

          Під час зустрічей завжди звучали яскраві і актуальні, щирі і найулюбленіші вірші: «Голуби», «Тополя-41 года…», «Тюльпани вдячності», «Все повертається в житті » та інші.

          З поетичним доробком нашого поета-земляка Левченка Івана Васильовича можна ознайомитися за посиланням: Світлиця Івана Левченка

          А згадати наші весняні зустрічі можна за посиланням на сторінках шкільного альбому Чарівне слово митця завжди у наших серцях (2020 рік).