"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Це повинен знати і вміти кожен

Це повинен знати і вміти кожен

26 квітня в Малотокмачанській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведені заходи до Дня цивільної оборони з метою попередження травматизму, виховання поважного ставлення до безпеки людини, вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях.

День цивільної оборони має певні завдання і включає підготовку учнів школи у виробленні умінь, навичок грамотно й чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; формування і розвиток морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи, взаємовиручки, практичної перевірки вмінь користування засобами індивідуального захисту. Цього дня після другого уроку пролунав сигнал тривоги. Кожен клас на чолі з вчителем, який проводив в цей час урок, розпочав евакуацію з приміщення школи. Всі зібралися на стадіоні школи, що визначений місцем збору під час евакуації. Класи прозвітувалися про кількість учнів, які здійснюють евакуацію. Потім всі учні розділилися на 4 групи. З кожною групою класів працювали учні-інструктори старших класів. Вони продемонстрували одягання протигазу, визначення розміру маски протигазу, накладання первинної пов’язки на різні ділянки тіла, вимірювання пульсу, провели інструктаж з правил пожежної безпеки, про літній відпочинок на воді, біля водоймищ, наголосили на дії, які потрібно виконати при виявленні маловідомих предметів. Учні-інструктори показали різні типи вогнегасників та розповіли в яких випадках вони застосовуються. А для закріплення знань провели вікторину.

Отже, ми сподіваємось, що з нами ніякого лиха не трапиться, але все ж таки завжди потрібно бути готовим і не панікувати, виховуючи в собі зі шкільної парти стійкість, мужність, здатність сміливо та рішучо діяти в екстремальних обставинах, бо вирішальну роль відіграє саме моральне загартування і психічний стан людини.