"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Співпраця зі старшокласниками

     Осінь… Жовто-багряне шкільне подвір’я. Клени, горіхи, каштани вже скинули своє вбрання.  Для одинадцятикласників – це остання шкільна осінь.  Цьогорічні першокласники стартували за програмою Нової української школи. У кожного свій життєвий конструктор. В одних на уроках «Лего», а іншим потрібно вже складати конструктор майбутнього - ЗНО. Освітня реформа: нові методи, засоби, прийоми, підручники, але незмінне  у нашій школі –  співпраця старшокласників із молодшими школярами.

     Побачивши  останні листки на деревах, помітивши, що воно рідшає щодня, від розуміння того, що ця краса недовговічна,  виникла ідея сплести віночки з опалого листя  для першокласників, щоб разом попрощатися із  золотою осінню. Учні першого класу з цікавістю та задоволенням  прийняли віночки від дівчат-одинадцятикласниць. Цього дня сама природа  створювала святковий настрій і викликала радість, щедро даруючи теплі промінчики сонця.

     У процесі наставництва діти проявляють свої індивідуальні та творчі здібності, вчаться жити в колективі,  отримують досвід, піклуються про своїх молодших товаришів, самореалізовуються в певному виді діяльності.  В свою чергу, учні молодших класів відчувають себе потрібними, формують позитивний образ дорослої людини, набувають життєвого досвіду.

     Фоторепортаж можна переглянути за посиланням Співпраця зі старшокласниками (2018 рік).